2014-11-30 04:30:00
Ken Box: Crazy Cart
Ken Box: Crazy Cart Gymkhana!
Zdroj: Crazy Cart TV

Gymkhana 6 trocha inak: vydarená paródia v dvoch častiach

Keď niekto sparoduje úspech iného – je to pocta, alebo nie? Myslíme si, že v tomto prípade je.

Kto by nepoznal (dnes už slávneho) jazdca Kena Blocka a jeho sedem dielov slávnej Gymkhany. Istota, s akou jazdil donedávna na svojej Fieste driftujúc na rôznych povrchoch, miestach  a v situáciách, je obdivuhodná.

Ken v zatiaľ poslednom siedmom diele presedlal na brutálne výkonný Ford Mustang, no všetko ostatné ostalo zachované. Už vzniklo parodujúce video aj na tento 7. diel, no my sa vrátime v čase a pozrieme sa, ako dokázali urobiť naozaj veľmi podarené video Ali Kermani & Todd Grossman ako prejav úcty Kenovi Boxovi na Gymkahanu číslo 6.

Je to naozaj (nielen tak trocha) paródia, ale zároveň je to aj vyjadrenie obdivu inými prostriedkami  k tomu, čo predvádza Ken Block. Jeho kúsky, ktoré predvádza, si získali takmer celý svet. Možno sa aj vám zdá, podobne ako ďalším iným, že už dosiahol svoj vrchol a nepredvádza nič nové. Ak patríte medzi nich, možno by vás mohol osloviť človek v kartónovej krabici, Ken Box.

Zdroj: Crazy Cart TV
Zdroj: Crazy Cart TV

Zozadu Impreza, všade inde Fiesta – to na „karosérii“ z kartónu a vzadu nápis Hooisken (fonetický prepis z Who is Ken, teda „Kto je Ken“) namiesto tradičného Hoonigan.

Tak vyzerá „zbesilá beštia,“ s ktorou Ken Box predvádza svoje kaskadérske kúsky. Pod maskovaním sa ukrýva technika Razor Crazy Cart, ktorú ste už možno videli v iných videách. Takto teda vyzerá paródia na Kena Blocka, veríme, že vás bude baviť minimálne rovnako, ako jej predloha.

No aby to nebolo také celkom jednoduché, existujú dve verzie tejto paródie. Pozrite si najprv tú staršiu...

 

No a teraz akýsi „remake“ pôvodnej paródie, ktorá je novšia, dlhšia a ... trocha iná:

 

P.S. Už ste zabudli, ako vyzerala Gymkhana No.6? Ani sa nečudujeme, veď bola aktuálna zhruba pred rokom. Aby ste teda mali čo porovnávať, pozrite si aj originál s Kenom Blockom za volantom pretekárskeho Ford Fiesta ST RX43, aby ste mohli posúdiť, ako sa vydarilo parodovanie na tú istú tému, (len s inými prostriedkami a náradím), alebo si kliknite priamo na nasledujúce video:

Jozef Vydra
ZDROJ: Crazy Cart TV

Komentáre k článku


Stream naživo