2013-07-06 08:00:00
Driftujúci kamión Michiela Becxa
Driftujúci kamión Michiela Becxa nie je zvláštnosťou, ale zvláda ho bravúrne.

Driftujúci kamión je trocha iná káva na rozdiel od malého osobného auta

Asi vám meno Ken Block hovorí viac ako dosť, ak ste priaznivci driftingu. A keď nie, ukážeme vám konkurenciu.

Videá Kena Blocka žnú jeden úspech za druhým. Postaral sa o výraznú popularizáciu tohto štýlu jazdy. Hoci ako pretekár toho až tak veľa neukázal, jeho drifty sú (ne)skutočne zaujímavé a sledované. Ale ide „iba“ o autá. Teraz sa objavilo nové meno, ktoré má ambície prekonať svojho slávneho driftujúceho kolegu.

Nový vyzývateľ sa volá Michiel Becx a rozhodol sa ísť na vec trocha od lesa. Predsa len, autá sú už opozerané. Tak to skúsil na spôsob Gymkhany po svojom. Základ je síce spoločný – drift. Pár (podstatných) rozdielov sa ale nájde. Napríklad v tom, že na rozdiel od Fiesty tento jazdec osedlal ťahač návesov.  

Kamión namiesto osobného auta

Jeho MAN TGS má motor s výkonom820 kW (neuveriteľných 1115 koní) a zvládne ísť rýchlosťou až 215 km/h. Rýchlosť nie je podstatná. Drifty doslova vo veľkom štýle sa môžu začať. A je to zaujímavé pozeranie: veď viete si predstaviť vtesnať kamión tam, kde sa inak preháňajú osobné autá?

 

Michiel nie je prvý a jediný, kto ovláda drift na kamióne. Ale patrí medzi prvých, ktorý dokázal zaparkovať kamión medzi dve stojace autá, vystúpiť počas driftu a znova nastúpiť do kamiónu a ešte pár ďalších kúskov. Ukázal, že Gymkhana Kena Blocka je pre deti. Teraz prichádza „dospelácke“ driftovanie... Prekvapenie na záver: podobnosť s Veľkou cenou Veľkej Británie a štyrmi pretekármi s poškodenými pneumatikami je čisto náhodná, hoci aj teraz mali tie gumy naozaj dosť!

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo