2014-10-10 12:50:00
Ken Block a jeho
Ken Block a jeho staronový Mustang I. generácie
Zdroj: autoevolution.com

VIDEO: Gymkhana 7 sa blíži. Ken Block vymenil Fiestu za najšialenejší Mustang!

Séria videoklipov s označením Gymkhana je tu už nejaký ten rôčik. Pred Vianocami má prísť ďalší diel.

Naposledy si Ken nechal pre Gymkhanu postaviť ihrisko s mnohými prekážkami, kde naplno ukázal svoje schopnosti. Pri tom sme však už začínali mať pocit, že s Fiestou akosi nemá čo viac ponúknuť. To najlepšie ukázal v Gymkhane 5, kde sa premával po meste zvanom San Francisco so všetkými jeho ostrými zákrutami a šialenými kopcami.

Videli sme skoky, drifty, otočky a hŕbu kúskov, ktoré by ste jednak na svojom aute nedokázali a pri troche zdravého rozumu ani neskúšali. Očividne aj Ken pochopil, že nastal čas na zmenu a vymenil auto. Lenže nešiel po niečom novom, nevymenil Fiestu za Focus, alebo podobne. Nie v skutočnosti siahol v modelovom portfóliu značky Ford omnoho, omnoho hlbšie.

Konkrétne zamieril do slávnej minulosti americkej značky a k jej najikonickejšiemu modelu – k Fordu Mustang zo šesťdesiatych rokov dvadsiateho storočia.

Zatiaľ čo väčšina zberateľov veteránov si svoje Mustangy prvej generácie opatrujú lepšie ako oko v hlave, Ken Block preukázal značnú neúctu k ich vízii Mustanga ako pomalého, opatrného nalešteného prenášadla s veľkým a pomerne slabým motorom (na dnešnú dobu).

Na Mustang sa pozrel z dnešného pohľadu a z pohľadu vlastných potrieb. Nepotreboval veterána, potreboval mašinu s riadnym stádom Mustangov, no to nebolo všetko. Ak by nám niekto nepovedal, že ide o prvú generáciu Mustangu, asi by sme to na prvý pohľad neodhalili. Typické krivky tohto modelu sa zmenili na hranaté kusy plechu a silueta auta sa niekam vyparila.

Zatiaľ nie sú známe presné parametre vozidla, všetko čo vieme vieme zo „šuškandy“ a zo špionážnych záberov, ktoré pristáli na internete. Z nich vyplýva, že pôjde o poriadne vytunené auto so zníženým podvozkom, spevnenou konštrukciou, klietkou, s rozšíreným rozchodom náprav a poriadne upraveným (ktovie akým) motorom. Najväčšia pikoška sa však prikladá na záver: Blockov Mustang má pohon 4x4. Tým sa dramaticky menia a zvyšujú možnosti tuningového Mustangu a približujú sa k tomu, čo dokázala upravená Fiesta. Predpokladom je, že bude mať ešte väčší výkon, ešte lepšie schopnosti a čo vieme aj teraz: má (iný) väčší šarm.

Krátke video z nakrúcania si pozrite nižšie.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoevo, car and driver

Komentáre k článku


Stream naživo