2014-10-29 16:45:00
Vlak vám neuhne, skúste
Vlak vám neuhne, skúste vy jemu

VIDEO: Takto to vyzerá, keď si na priecestí nevšimnete vlak. Smrť prišla rýchlo!

Auto vás dokáže ochrániť pred nárazom do iného auta, pred vlakom vás však deformačné zóny neochránia.

Tí, ktorí si na vlakovom priecestí povedali, že to ešte stihnú by si mali video pozerať povinne.

Pred priecestím treba vždy zbystriť pozornosť, bez ohľadu či ide o priecestie so závorami, len signalizáciou, či „roky“ nepoužívanú trať. Náhoda je riadny blbec a spoliehať sa iba na techniku, či na to, že „tu nikto nespomaľuje“ je poriadne naivné.

Nie je hanba spomaliť a pozrieť sa na obidve strany. Pred vlakmi treba mať rešpekt a prechádzať cez priecestie keď bliká červená, či sa nebodaj chystajú stiahnuť závory, to nie je dvakrát rozumné.

Takto to zhruba vyzerá, keď vás v rýchlosti naberie na parohy vlak. Na väčšine frekventovaných vlakových priecestí u nás sú závory, či aspoň signalizácia. Stále sa však nájdu také, kde sa musíte spoľahnúť na svoje zmysly.

Presne také bolo priecestie vo videu. Vodič akoby sa aj pozeral, či náhodou nejde vlak, no ten šiel tak rýchlo, že si ho asi ani nevšimol.

Jeho nevšímavosť a neochota zastať pred priecestím v mieste, kde by mal dostatočný výhľad, ho stála život. Spoločne zo spolujazdcom zomreli na mieste. Nehoda sa podľa všetkého odohrala v Thajsku, niekde v okolí Bangkoku.

Takto vyzeral vlak po zabrzdení:

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo