2013-12-29 04:59:59
Keď nezažiješ, neuveríš...
Keď nezažiješ, neuveríš...

Nepredstaviteľné: je toto vôbec možné? Ako môže existovať taká šoférka!?

Ako dlho vám trvá otočiť sa na prázdnej ceste? Podľa toho, či s ručnou brzdou, alebo bez nej, všakže.

No, v každom prípade pár sekúnd. A je to vybavené. Aké tam „cavyky“. Na stredne širokej ceste, čo má zhruba 3,5 metra, to nie je žiadny problém.

Prídem, vytočím kolesá a postavím sa mierne šikmo, cúvnem a točím na druhú stranu, ešte jeden pohyb vpred a cúvnutie a idem!

Ľahko sa to povie, ale realizácia v praxi býva odlišná. Hlavne ak ide (dobre jazdiace dámy teraz prepáčia) o ženy za volantom. Majú horší odhad vzdialeností, koordinácia pohybov s volantom hlavne pri cúvaní tiež nie je na 100 %, aj orientačné schopnosti trocha pokrivkávajú, o priestorovej predstavivosti niektorých zástupkýň nežného pohlavia by sa tiež dal napísať román...

Nečudo, že sa potom môže stať niečo, čo sme v redakcii pracovne nazvali: pozor, bacha na mňa, veziem babičku..! Čo tam na tom, že to video vzniklo pred viac ako štyrmi rokmi? Vidieť ho (ak budete mať na to nervy...) však rozhodne stojí za to!

Žena za volantom Citroënu C3 sa snaží otočiť na prázdnej ceste. Miesto určenia je podľa úvodných záberov dobre lokalizované: nachádzame sa pri Dunaji na nábreží tohto veľtoku, v hlavnom meste Maďarska.

Pohodlne sa posaďte a pustite si video. Skôr ako sa nemu dostanete, skúste si tipnúť, koľko trvalo dotyčnej vodičke otočiť sa do protismeru...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo