2013-02-07 06:15:25
Safety car pre superbiky
Netradičná prezentácia limitovanej série Alfa Romeo MiTo prebehla na okruhu v Silverstone.
Zdroj: Alfa Romeo

Safety car pre superbiky v trocha netradičnom predstavení

Alfa Romeo sa rozhodla promovať svoj model MiTo Quadrifoglio Verde SBK. Trocha inak, ako je bežné.

Limitovaná séria, z ktorej pochádza aj oficiálne bezpečnostné vozidlo pre motocyklový šampionát, sa predstavila na známom britskom okruhu v Silverstone. Ako lepšie spropagovať toto spojenie, ako keď postavíte na trať vedľa auta aj motocykel kategórie superbike? Veruže bolo sa na čo pozerať. Obaja jazdci predviedli kusisko vrcholného umenia. Lebo to nebolo obyčajné spoločné prevezenie sa na okruhu. Pridaná hodnota stála za to... Ale pozor, vážení! Toto ani náhodou neskúšajte napodobniť! Stačí, keď sa budete pozerať a vychutnávať si zábery.

Nasledujúce sekvencie totiž nakrútili skúsený kaskadér za volantom auta Paul Swift a profesionálny jazdec Chris Walker, prezývaný Stopár. To preto, že vie precízne a perfektne držať stopu. Navyše sa to všetko udialo na uzavretom okruhu a v kontrolovaných podmienkach.

Keď sa na asfalte stretli štyri kolesá s dvoma, bola to prvá výzva. Po nej dve kolesá Kawasaki Ninja predbehli dve kolesá Alfy Romeo MiTo. Že je to na vás príliš zamotaná tajnička? Neostáva nič iné, len si pozrieť, ako to nakoniec na okruhu v Silverstone dopadlo.

A ozaj, ešte čosi. Vieme, že je to pomerne „otrepaná“ fráza, ale naša rada znie: Neskúšajte to doma. Vieme, že nebudete, veď kde by ste si v obývačke rozložili okruh ako Silverstone, všakže? No ale ani na cestách sa do podobných kúskov (po oteplení) radšej nepúšťajte.

Jozef Vydra
ZDROJ: Alfa Romeo

Komentáre k článku


Stream naživo