2013-09-03 12:05:00
Hyundai i20 wrc
Hyundai i20 wrc
Zdroj: autoblog.com

Hyundai i20 WRC testuje naplno. Máme video!

Kórejská automobilka sa od budúceho roka vracia do World Rally Championship a robí všetko preto, aby za súpermi nezaostávala.

Pred dvoma mesiacmi povolali do tímu testovacích jazdcov ďalšieho skúseného pretekára – Chrisa Atkinsona. Aktuálny šampión Ázijsko-pacifickej rely v minulosti štyri roky pretekal vo WRC za Subaru. Priradil sa Juhovi Hänninenovi a Bryanovi Bouffierovi, ktorí testujú i20-tku už zopár mesiacov.

Hyundai nielenže zbrojí v oblastí ľudských zdrojov, dáva tiež poriadne „do tela“ svojim testovacím autám. Od roku 2003, keď sa Hyundai s modelom Accent predstavil v pretekoch WRC naposledy, sa toho veľa zmenilo. Spoľahnúť sa na minulé skúsenosti je nereálne. Kórejci si kladú ambiciózne ciele a rozhodne nemajú v úmysle jazdiť na šampionáte podľa formulky: „hlavné je zúčastniť sa.“ Testujú čo to dá, aby sa na sezónu poriadne pripravili. Chcú predsa dokázať verejnosti, že ich autá nie sú žiadne bábovky. Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva nedávne jazdy mierne maskovanej i20-tky vo Fínsku. Že je načo sa pozerať svedčia vyššie uvedené mená a samotná poriadne „vytunená“ i20. Takáto mašinka sa v skúsených rukách stáva doslova beštiou. Preto aj napriek obrovskej tradícii rely športu vo Fínsku si myslíme, že pri tejto jazde sa zopár sŕn a jeleňov poriadne vystrašilo. Taký rachot a streľbu z výfuku totiž nezažijú každý deň. Prajeme príjemný zážitok.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo