2018-06-21 13:30:00
Nissan predal 100 000
Nissan predal 100 000 modelov LEAF
Zdroj: Nissan

Vďaka spoločnosti Nissan sa elektrická mobilita stala realitou

Spoločnosti Nissan sa v Európe podarilo dodať model LEAF s poradovým číslom 100 000.

Na celom svete sa predalo už 320 000 vozidiel Nissan LEAF. Model sa tak zaradil na miesto najpredávanejšieho elektromobilu sveta.

Model Nissan LEAF je vďaka 100 000 zákazníkom na pozícii najpredávanejšieho elektromobilu na svete. Predaj zahŕňa predchádzajúce modely vozidla, ako aj nový model.

Nového modelu LEAF sa v Európe do dnešného dňa predalo už vyše 37 000 kusov. Vďaka zákazníkom, ktorí chcú začať využívať inovatívne technológie a jazdiť s nulovými emisiami, sa v Európe každých 10 minút predá jeden nový model LEAF.

Zdroj: Nissan

Susana de Mena z Madridu, ktorá si stotisíci model LEAF kúpila, k tomu povedala: „Výberom elektromobilu som strávila dva roky. Vedela som, že chcem značku Nissan. Keď som zistila, že sa začal predávať nový model LEAF, bola som si istá, že je to presne to, čo hľadám. S manželom sme sa zhodli, že v kvalite, cene a špecifikácii nemá model žiadnu konkurenciu.

Pre nákup úplne elektrického modelu sme sa rozhodli preto, lebo obaja si dobre uvedomujeme, že si musíme vážiť a chrániť životné prostredie. S elektromobilom sa navyše dostaneme i do samotného centra Madridu, kam mávajú bežné vozidlá kvôli emisiám niekedy zakázaný vjazd.“

Zdroj: Nissan

 

Nový Nissan LEAF je prvým v Európe predávaným modelom automobilky, ktorý je vybavený technológiami Nissan ProPILOT a ProPILOT Park. Do výbavy nového Nissanu LEAF patrí aj technológia e-Pedal, ktorá umožňuje vodičom rozbiehať sa, zrýchľovať i brzdiť iba zošliapnutím alebo uvoľnením jediného pedála.

 

Gareth Dunsmore, riaditeľ divízie elektromobilov spoločnosti Nissan Europe, vysvetľuje: „Skutočnosť, že sa Nissan LEAF stal svetovo najpredávanejším elektromobilom, nás nijako neprekvapuje. Vývoju elektromobilu určeného pre širokú verejnosť sme sa venovali dlhšie než ktorákoľvek iná značka a sme pyšní na to, že zákazníkom z celej Európy dokážeme ponúknuť cenovo dostupné vozidlo s technológiami budúcnosti. Za menej než 10 rokov sa nám podarilo urobiť z elektromobilu vozidlo, ktoré je dostupné širokej verejnosti. Dosiahnutie tohto míľnika len potvrdilo, že našu víziu Inteligentnej mobility Nissan zákazníci prijali aj za svoju a veria v budúcnosť.“

Európski majitelia modelu LEAF už najazdili vyše 2 miliardy kilometrov. Životné prostredie tak uchránili pred znečistením 300 000 tonami CO₂. Úroveň spokojnosti zákazníkov je 92 %. To znamená, že táto vynikajúca hodnota je vyššia než pri ktoromkoľvek z ostatných modelov Nissan.

LEAF nie je len 100 % elektromobil, ide o úplne nový pocit z jazdy. Je navrhnutý tak, aby sa ľudia cítili sa sebaisto a mali väčšie potešenie z cestovania a pocit spojenia so svetom okolo seba. Model LEAF je stelesnením Inteligentnej mobility Nissan a pomáha skúmať možné budúce prepojenie inteligentného pohonu, inteligentnej jazdy a inteligentnej integrácie.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Nissan Motor Corporation

Komentáre k článku


Stream naživo