2018-06-04 13:50:00
Energy Solar Hero
Energy Solar Hero
Zdroj: Nissan

Nissan spustil predaj programu Energy Solar. Solárne panely a domáce batérie

Nissan Energy Solar je už v predaji. Záujemcom o elektromobil môže výrazne pomôcť v optimalizácii tokov energie.

Nissan predvčerom oznámil uvedenie svojho integrovaného riešenia energie pre domácnosti Nissan Energy Solar na maloobchodný trh. Zákazníci v Spojenom kráľovstve si môžu teraz optimalizovať spôsob, akým ich domácnosti vytvárajú, ukladajú a spotrebovávajú energiu, vďaka použitiu prvotriedneho integrovaného riešenia solárnych panelov, batériového ukladania energie (xStorage Home) a systému riadenia spotreby energie domácností. Systém ponúka Nissan vďaka spolupráci so spoločnosťou Eaton.

K hlavným výhodám tohto systému patrí:

  • zníženie nákladov domácnosti na energiu až o 66 %*,
  • posilnenie nezávislosti od národnej energetickej siete a poskytovateľov elektrickej energie,
  • schopnosť získavať, ukladať a riadiť energiu využitím cez noc – i počas zamračených alebo daždivých dní – a nabíjať elektromobily Nissan.

Gareth Dunsmore, riaditeľ divízie elektromobilov spoločnosti Nissan Europe, tento míľnik oznámil publiku tvorenému najvplyvnejšími zástupcami a aktérmi automobilového priemyslu.

„Nissan Energy Solar je komplexný systém na získavanie, správu a ukladanie energie v domácnosti. Majiteľom domov to umožňuje dosahovať výrazné úspory nákladov na energiu a stať sa priekopníkmi udržateľnosti a zelených technológií,“ uviedol Gareth. „Solárne panely využíva v Spojenom kráľovstve už viac než 880 000 používateľov a toto plne integrované riešenie predstavuje novú príležitosť na exponenciálny rast tohto počtu v nasledujúcich rokoch.“

Zdroj: Nissan, Lulop

Flexibilná a komplexná ponuka solárnych riešení

Produktová ponuka programu Nissan Energy Solar poskytuje zákazníkom plnú flexibilitu, či už hľadajú plne integrovanú súpravu na výrobu solárnej energie a jej ukladanie, alebo si chcú zaobstarať príslušné súčasti jednotlivo.

Systémy na ukladanie energie ponúkajú riešenie na báze buď nových, alebo opätovne použitých batérií z elektromobilov Nissan.  Tým sa maximalizuje využívanie recyklovateľných materiálov na rozumnejší spôsob života a udržateľnejšiu budúcnosť.

Toto nové riešenie zahŕňa aj domáci (a diaľkový) systém na správu energie, ktorý používateľom umožní ovládať, ako a kedy chcú svoju energiu použiť. Tento systém významne znižuje uhlíkovú stopu a energetické náklady majiteľov domov, a to automatizáciou tokov energie na optimalizáciu výroby solárnej energie a ukladacie kapacity batérie. 

Ceny a využitie

Zákazníci (zatiaľ UK) si môžu vybrať medzi trojicou hlavných produktov s ďalšími možnosťami špecifikácie na konkrétne požiadavky a pre konkrétne finančné možnosti. Základnou možnosťou je kompletný systém solárnych panelov, správy tokov energie a ukladacieho priestoru xStorage. Cena takéhoto kompletného balíka sa začína na cenovke 7635 libier (solárny panel s výkonom 4kW + batériové úložisko s kapacitou 4,2 kWh) (cena je podľa aktuálneho kurzu 8725 eur). Zvoliť si možno tiež iba solárny panel s cenovkou začínajúcou 3 881 librách. Posledná možnosť je voľba iba ukladacieho priestoru xStorage, ktorý je dostupný samostatne od 6 446 libier (kapacita 4,2 kWh alebo 6 kWh).

Zdroj: Nissan

Z cenotvorby je jasné, že najlepšou možnosťou je zvoliť si kompletný balík, navyše dáva Nissan možnosť zvoliť si buď nové, alebo ojazdené batérie z elektromobilu Leaf, ktoré poslúžia ako úložisko pre dom. Toto využitie (pri plnej funkčnosti) dáva batériám druhý život.

Samozrejme, komplexné riešenia ponúkajú už aj iné spoločnosti, namiešaním vhodných komponentov od iných výrobcov sa môže cena znížiť, ale i zvýšiť. Ideálne je toto riešenie pre záujemcov o elektromobil Nissan Leaf novej generácie. Ten vďaka možnosti obojstranného napojenia automobilu na sieť môže slúžiť na ďalšie zefektívnenie celého systému. V spolupráci so solárnymi panelmi, elektromobilom, smart ovládaním tokov energie a samostatným úložiskom domu (a auta) získa majiteľ obdivuhodnú nezávislosť od poskytovateľov energie. Rozumnou kombináciou dobíjania elektromobilu s ukladaním energie zo solárnych panelov do batérii domu a prípadne dopĺňaním energie zo zásob auta do domu a prípadným čerpaním energie v nižšej (nočnej) tarife sa majiteľ takéhoto domu a auta stáva skutočne pánom svojej spotreby.

Výhodou takéhoto riešenia je už dnešná vysoká životnosť solárnych panelov dosahujúca 40 rokov. Výhodou je tiež šikovne vyriešená batéria xStorage, ktorá je nástenná (hmotnosť 135 kg). V ideálnom prípade by doplnila wallbox na rýchlejšie nabíjanie elektromobilu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Nissan

Komentáre k článku


Stream naživo