2013-11-09 04:55:00
McLaren P1 pokoril na
McLaren P1 pokoril na Nordschleife Porsche
Zdroj: McLaren Automotive

Tak predsa je McLaren P1 na Nordschleife rýchlejší ako Porsche!

Nedávno obehla svet neoficiálna správa, že, McLaren P1 neuspel na Severnej slučke legendárneho Nürbugringu.

Vraj dokázal zajazdiť okruh za 7 minút a 4 sekundy, čo bolo viac, ako pred ním Porsche s tiež hybridným modelom 918 Spyder.

„Pé jednotka“ pasovaná za najrýchlejší McLaren všetkých čias sa teda vrátila domov s hanbou natoľko veľkou, že o nej nechceli vydať ani náhodou žiadnu oficiálnu správu. Lenže to vyzerá teraz všetko celkom inak.

V Porsche tak môžu začať znova od začiatku. Hoci zatiaľ podľa neoficiálnych zdrojov, je na svete informácia, že McLaren P1 je na Severnej slučke Nürburgringu o celých 10 sekúnd rýchlejší, ako 918 Spyder!

Porsche sa tak z rekordu (6:57) dosiahnutého medzi produkčnými autami na  Nürburgringu modelom 918 Spyder mohlo radovať doslova len pár týždňov.

Nevedno, čo urobili experti z Wokingu a aké čary použili, mo po návrate na Ring berie výsledok P1 doslova dych.

 

Zdroj: McLaren Automotive
Zdroj: McLaren Automotive

Čas na úrovni snov

Britské hyperšportové auto, o ktorom výrobca len pred pár dňami zverejnil všetky potrebné technické údaje pri príležitosti prevzatia prvého kusu zákazníkom, údajne (lebo automobilka to ani teraz ešte nepotvrdila) „obletel“ Nordschleife za 6:47. Nielen že to je čas o 10 sekúnd rýchlejší  ako už spomínané Porsche 918 Spyder, ale P1 by ním strčil do vrecka aj polopretekársky Radical SR8 LM. Stal by sa tak najrýchlejším cestným vozidlom všetkých čias. Mohol by si nástupca kultovného F1 želať niečo viac?

Zdroj: McLaren Automotive

Porsche tak nezostáva nič iné, ako slová o tom, že 918 má ešte priestor na zlepšenie svojho času na tomto okruhu, aj dokázať.  A to už radšej ani nespomíname, že sa na severnú slučku chystá celkom netradične aj Ferrari. Zanechá zázemie svojho testovacieho okruhu vo Fiorane a so svojim najnovším, ako inak tiež hybridným modelom LaFerrari sa chce tiež zapísať do rebríčka najlepších časov na Nordschleife.

Video z tohto pokusu nemáme, ale pozrite si aspoň zábery, ako odchytili jazdiacu P1 na Nürburgringu a na cestách v okolí okruhu:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo