2016-10-08 03:05:00
Motocykel s motorom z
Motocykel s motorom z Lamborghini

VIDEO: Beštia na dvoch kolesách s motorom z Lamborghini...

Zvierať medzi stehnami zovretú nádrž motocykla je snom každého motorkára.

No cítiť trocha nižšie motor, ktorý prekonáva všetky predstavy o počte valcov a usporiadaní, je už celkom niečo iné. Občas sa objavujú monštrá, ktoré predbehnú aj tie najdivokejšie predstavy. Čo sa však objavilo vďaka Chuckovi Beckovi už pred nejakým tým piatkom, je takmer nepredstaviteľné. Dvanásťvalcový motocykel asi nemôže patriť k vrcholom  ovládateľnosti. No patrí k neskutočným dielam.


Dať motor z auta do rámu z motorky – to už prišlo na um nejednému domácemu majstrovi. Nie je to žiadna sláva, lebo automobilové motory sa na to veľmi nehodia. Ide skôr o nejaké raritky, ktoré sa objavili najmä na výstavách. K motocyklom to má vždy ďaleko! Len si predstavte, že existujú aj takí šialenci, čo urobia motorku s dvanásťvalcom z Lamborghini!

Chuck Beck predstavil svoju bláznivú dvanásťvalcovú motorku prvýkrát pred dvoma rokmi. Ukázal sa s ňou vte, kedy sa s ňou ukázal na zraze Cars and Coffee konanom v Alpharette v americkom štáte Georgia.

Dal si na nej záležať a pri stavbe strávil množstvo času. Motor umiestnil tak, aby bol všetkým dobre na očiach. Skvele vidieť je tak šesť karburátorov, či chladič pri zadnom kolese. Výsledok sa celkom vydaril. Pritom išlo  v prvom rade o to, ako zaujať. Inšpirácia bola zrejmá v automobiloch Lamborghini. Tie totiž často nie sú vzorom uhladených jazdných vlastností, ohromiť okolie ale dokážu vždy...

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo