2013-12-21 04:30:00
Lamborghini Huracán
Lamborghini Huracán
Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com

Vitaj Nové Lambo! Nikto nikdy nevítal Hurikán s takým nadšením ako teraz

Lamborghini Huracán sa po „únikoch“ fotografií predstavil svetu. Pozrite a vypočujte si ho s nami.

Pôvodne sa mal volať Cabrera. Už niekoľko mesiacov ho Lamborghini testovalo kade tade po svete (aj na slávnom Nurburgringu) a s jeho odhalením si dávalo na čas. Už sme si mysleli, že ho oficiálne uvidíme až na budúci rok, no opak sa stal skutočnosťou.

Predčasné Vianoce nastali dnes. Zatiaľ čo sa všetci ostatní naháňajú po nákupoch, za kaprami, pred chladiacimi boxami si trhajú z rúk majonézy a stoja v nekonečných radoch pred otrávenými pokladníčkami, vy si môžete vyložiť nohy a užiť si pár chvíľ s motoristickou nádherou.

Mohli by sme tu dlhé hodiny básniť o tom ako krásne Huracán vyzerá ako málo stačí k tomu, aby auto vyzeralo úplne inak ako jeho predchodca, no zároveň v sebe nieslo odkaz predkov. Môžeme dlhé chvíle rozjímať nad metaforou a rôznymi spôsobmi výkladu slova Huracán a prinajmenšom rovnako dlho môžeme písať úvahu o tom Ako môže byť Hurikán moderný, pokrokový a dizajnovo vydarený...

Omnoho dôležitejšie než rozjímanie, metafory a všetky tie básnické blbosti, ktorým my benzínový nadšenci aj tak nerozumieme je, že Pod kapotou Huracánu sídli mocná V10-tka s priamo-nepriamym vstrekovaním paliva (motor kombinuje priame a nepriame vstrekovanie paliva pre vyšší výkon a vyššiu efektivitu spaľovania), plne elektronický pohon 4x4 a 7-stupňovú dvojspojkovú automatickú prevodovku. Že motor V10 má 450 kW (610 k) pri 8250 otáčkach za minútu a že má krútiaci moment 560 Nm pri 6500 otáčkach.

Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com

Takisto je dôležitý údaj o zrýchlení z nuly na sto, ktoré Huracán dosiahne (ako taký hurikán) za 3,2 sekundy. Na dvestovku to rozbehne za 9,9 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 325 km/h. O niečo menej dôležité údaje, aj keď stále zaujímavé, sú tie o priemernej spotrebe a emisiách. 12,5 l/100 km v kombinovanom režime a 290 CO2 na km nie je na také silné auto vôbec zlé. Motor spĺňa emisnú normu Euro 6.

Auto má suchú váhu (bez náplní) 1422 kg, čo znamená, že pomer váha/výkon je 2,33 kg/k, a to je naozaj slušné. „Malé“ Lamborghini sa oficiálne predstaví na autosalóne v Ženeve v marci budúceho roka, no ešte predtým sa predstaví na množstve súkromných akcií pre vybranú klientelu po celom svete.

Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com
Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com

Už dávno odzneli časy úplne nahých superšportových áut (aj keď niektoré automobilky to nie a nie pochopiť) a aj Lamborghini je prinútené do svojich modelov pchať viac než len nefungujúcu klimatizáciu a športovo nepohodlné sedadlá. Alcantara, či Nappa na sedadlách, palubnej doske, na volante; 12,3 palcový plne farebný dotykový displej, to je len pár luxusných prvkov, ktoré Huracán prinesie svojim zákazníkom.

Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com

Obzrieť z každého uhlu si ho môžete v priloženej galérii. Vo videu aka vo filme uvidíte „krádež“ Huracána z fabriky Lamborghini a zopár driftov. Okrem toho budete počuť skvelý kovový zvuk jeho desaťvalcového motora. Tak prajeme príjemné sobotné chvíle!

 

jh
ZDROJ: Lamborghini

Komentáre k článku


Stream naživo