2013-12-07 14:26:52
Lamborghini zhoreli do tla
Lamborghini zhoreli do tla
Zdroj: carscoops.com

Aj milionári mávajú zlé dni: Talent si za peniaze nekúpite

A talent, či aspoň mnohoročné skúsenosti a obozretnosť nie sú na zahodenie, keď šoférujete Lamborghini

Kúpa super športového a super drahého auta nezaručuje, že nový majiteľ s autom získa aj schopnosti na to, aby ho vedel ovládať. Presvedčili sa o tom obyvatelia Singapuru na diaľnici v smere na Kuala Lumpur, keď sa zrazili tri Lamborghini, začali horieť a zhoreli do tla.

Piati majitelia áut s býkom v znaku sa rozhodli prevetrať svojich tátošov na diaľnici. Tretí v poradí stratil kontrolu nad autom a vrazil do zvodidiel. Ďalší dvaja sa mu nedokázali vyhnúť a nabúrali doňho. Autá v momente vzbĺkli, no jazdcom sa podarilo ujsť, a tak sa našťastie nehoda obišla bez strát na životoch. Zhoreli dva modely Gallardo a jeden Aventador.

Celková škoda bola vyčíslená na 1,4 milióna eur. Hasiči prišli na miesto v priebehu siedmich minút, no jedno z áut dovtedy zhorelo celé. Zachrániť sa nepodarilo ani jedno.

Lamborghini boli v minulosti povestné tým, ako ťažko sa ovládajú a na ich zvládnutie musel byť vodič obdarený veľkou zručnosťou a predvídavosťou. Dnes sú modely Lamborghini plné elektrických pomocníkov a nových technológií, ktoré výrazne zlepšujú ovládateľnosť auta. Avšak zvládnuť výkon minimálne 368 kilowattov (500 k) a 510 Nm krútiaceho momentu si aj dnes vyžaduje schopnosti a predvídavosť. V prípade Aventadora je výkon až 515 kW (700 k) a 690 Nm.

Možno by sa daní singapurskí vlastníci obhorených vrakov mohli rozhodnúť nabudúce si kúpiť niečo, čo by dokázali zvládnuť – napríklad Vespu...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo