2013-09-28 13:05:00
Lamborghini Cabrera
Lamborghini Cabrera

Máme špionážne zábery nového Lamborghini Cabrera

Nástupca Gallarda bol zachytený počas testovania na Nurburgringu. Prinášame fotografie aj video.

Lamborghini Gallardo sa po desiatich rokoch od uvedenia lúči so svojou výrobnou linkou a definitívne odchádza do histórie. Gallardo sa dalo vidieť počas svojho života v množstve rôznych modifikácií. Pôvodne sa hovorilo o predstavení novej Cabrery už vo Frankfurte, no Lambo uvedenie novinky posunulo na neskôr. Namiesto nej Taliani predstavili poslednú verziu Gallarda s názvom Squadra Corse.

Premiéra nového nástupníckeho modelu sa očakáva najskôr na autosalóne v Ženeve v marci budúceho roku. Ešte nie je isté, či sa naozaj bude volať Cabrera. Tiež nie je isté čo bude Cabreru poháňať. S najväčšou pravdepodobnosťou to bude desaťvalec podobný tomu v Gallarde.

Cabrera by mala zdieľať podvozok i prevodovku so sesterským Audi R8. Aj spomínaný motor by mal byť pre obe autá rovnaký. Aspoň čo sa konštrukcie týka.

Cabrera by oproti R8-čke mala byť ľahšia, mala by mať vyššie percento využitia kompozitných materiálov a jej motor by mal byť výkonnejší. Lamborghini na svojom novom modely určite šetriť nebude, a preto nemožno očakávať, že by sa s Audi podobali ako vajce vajcu. To je ostatne vidieť aj na obrázkoch, ktoré priniesol autoblog.com.

Ako už býva zvykom, športové auto sa Nurburgringu takpovediac nevyhne. Platí to aj v prípade nového Lamba. Konštruktéri zatiaľ len zbierajú údaje, čomu nasvedčuje pokojnejšie tempo auta. Na skutočný rev nového motora si budeme musieť ešte počkať. Tu je malá ochutnávka:

PS: Fotografie si môžete pozrieť nižšie.

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo