2013-12-04 09:40:00
Lamborghini Diamante
Lamborghini Diamante
Zdroj: lambocars.com

FOTO: Vychutnajte si Lamborghini z budúcnosti. Volá sa Diamante!

Takto by v roku 2033 mohlo vyzeral Lamborghini. Pravda, ak by sa automobilke zapáčil tento návrh. Nepochádza totiž priamo od talianskeho býka.

Ale od dizajnéra Thomasa Granjarda. Ten už v minulosti prišiel s návrhom ako by podľa neho mohlo vyzerať Gallardo, či Ferrari SF. Tento krát sa opäť zameral na divokého býka.

Z názvu vyplýva, čím sa pri tvorbe dizajnu nechal inšpirovať. Diamant ako jeden z najvzácnejších a zároveň najtvrdších kameňov je vynikajúcou inšpiráciou pre auto. Okrem vlastností diamantu Thomas do dizajnu zakomponoval aj ostré krivky a lesk, ktorými sa diamant vyznačuje. Thomas tak vytvoril roadster inšpirovaný diamantom, a tiež najzaujímavejšími výtvormi Lamborghini za ostatné roky.

„Pre mňa je Lamborghini mix brutálnosti a elegancie. Týmto projektom som chcel vytvoriť super auto, ktoré by bolo viac než „mäsovo“ vyrábané super autá súčasnosti. A to nielen tým ako vyzerá, ale tým čo dokáže a tým čo ponúkne zákazníkovi,“ tvrdí Thomas Granjard.

K autu si vymyslel aj pohon. A práve pohon je pri tomto koncepte skutočne revolučný. Lebo zatiaľ čo dizajn možno nazvať ako uhladenú a vylepšenú verziu Venena Roadster, pohonné ústrojenstvo je naozaj z budúcnosti. Respektíve z predstavivosti.

Zdroj: lambocars.com

Auto by mali poháňať štyri motory zabudované v kolesách (pre každé koleso jeden). Motory by mali byť schopné vyvinúť výkon 597 kW (811 k) a ich krútiaci moment by mal byť 1600 Nm. K tomu treba prirátať KERS dodávajúci mimoriadny niekoľko sekundový výkon 120 kW (163 k). Dovedna by teda auto malo na rovinke 974 koní, a to je viac než dosť. Ak tento údaj spojíme s ultraľahkou a pevnou konštrukciou, môžeme sa domnievať, že Diamante by zamávalo aj tými najsilnejšími žalúdkami.

Či bude Lamborghini v budúcnosti vyzerať takto nevedno. Čo je však vysoko pravdepodobné je, že superšporty už za pár rokov čaká elektrifikácia. Tej odolá len málokto.

jh
ZDROJ: t-granjard.com

Komentáre k článku


Stream naživo