2013-10-19 04:55:00
Lamborghini Veneno
Lamborghini Veneno
Zdroj: Lamborghini

AKTUALIZÁCIA: Nové foto Lamborghini Veneno roadster. Ešte krajšie ako kupé?

Veneno je jedno z najúžasnejších áut, ktoré za ostatnú dekádu uzreli svetlo sveta. Lamborghini predstavilo verziu bez strechy. Prinášame viac fotografií.

AKTUALIZOVANÉ: V galérii si môžete pozrieť nové obrázky, ktoré pochádzajú z dielne Lamborghini.

Pôvodný článok: Zdá sa nám, že roadster je ešte krajší než pôvodné kupé. O tomto aute aj tak možno len snívať. Ale aké pekné sny! Z pôvodného kupé vyrobili iba tri kusy. Jedno Veneno stálo 3 milióny eur.

Všetky boli predané skôr než auto prvý krát uvidela verejnosť. Lamborghini totiž oslovilo iba zopár „vyvolených.“ Roadster však nebude až taký nedostupný. Teda... cenovka 3,9 milióna eur je nedostupná ako nedostupnosť sama, avšak auto bude vyrobené „až“ v 9-tich exemplároch. Takže sa môžeme pripraviť, že ich na Slovensku budeme stretávať v jednom kuse...

Tento talianský býk by sa kedykoľvek mohol stať novým „Batmobilom,“ a v ničom by za pôvodnými autami Batmana nezaostával (až na výzbroj...). Pomenovaný je podľa slávneho býka Venena, ktorý v roku 1914 zabil svojho Matadora.

Pod kapotou hučí Venenu roadster tak ako kupé dvanásťvalcový motor z Aventadora s výkonom 550 kW (750 k). Z nuly na stovku sa dostane za 2,9 sekundy, čo je len o desatinu pomalšie ako kupé. Maximálka je stanovená na 355 km/h, no nepochybujeme, že by sa pri troche vôle podarilo dostať z neho viac. Ísť viac než 350 km/h bez strechy nad hľavou to už je niečo...

Veneno roadster nemá strechu vôbec. To znamená, že sa nedá pripojiť, ani prilepiť (môžete si dať šiltovku). Auto teda nie je určené do dažďa, ale kto by s ním v daždi jazdil?

Zdroj: Lamborghini, Carscoops.com

Neuveriteľný dizajn Venena spôsobuje, že naň môžete pozerať celé hodiny a aj tak na ňom bude čo objavovať. Nasýtiť sa ho je veľmi ťažké, preto sme pre vás pripravili poriadnu dávku fotografií nielen samotného roadstera. Okrem pôvodných troch fotografií tejto vesmírnej lode prinášame ďalších šesť nádherných oficiálnych fotografií od Lamborghini a spolu s nimi aj fotky pôvodného kupé Veneno.

Ján Hargaš
ZDROJ: topgear.com

Komentáre k článku


Stream naživo