2013-04-27 06:15:00
Citroen Picasso C3
Citroen Picasso C3 sa podrobil "plastike" s cieľom omladiť vzhľad a dodať viac sebavedomia.
Zdroj: PSA

Facelift modelu Citroën C3 Picasso osviežil vzhľad a ubral extravaganciu

Najmenšie Picasso má pre Slovákov aj príchuť vlastenectva, vyrába sa iba v Trnave, nikde inde na svete.

Napriek tomu sa predáva po celom svete a od jeho príchodu v roku 2008 si ho zvolilo vyše 320 000 zákazníkov. V čase uvedenia na trh tento model zaujal doslova avantgardnými tvarmi a zaujímavou koncepciou. Pre niektorých boli toto tie správne argumenty so snahou odlíšiť sa, prečo ho chceli. Niektorým zasa nechutil práve pre túto svoju jedinečnosť.

Jemný refresh zvonka aj vo vnútri

Na jesennom parížskom autosalóne sa preto predstavila faceliftovaná verzia. A hoci sa už takáto ponúka aj u nás, svoju slovenskú výstavnú premiéru absolvovalo najmenšie Picasso na bratislavskom autosalóne. Zmena sa týka hlavne prednej mriežky, ktorá je výraznejšia dostala chrómované rozšírenie cez celú šírku, predného nárazníka a nových LED svetiel na denné svietenie. Hmlovky dokážu prisvietiť pri jazde do zákrut – nie sú ale natáčacie. Keďže je model zhruba v polovici životného cyklu, pribudli aj nové farby: biela perleťová Blanc Nacré a modrá Bleu Encre. Zmenili sa aj kryty 15 palcových kolies a nové zliatinové 16 palcové.

Väčšie zmeny vo vnútri

Citroën C3 Picasso má nové poťahy (nový látkový pre verziu Confort a za príplatok kožené čalúnenie Claudia pre výbavu Mistral). Citroën ale rozšíril zoznam príplatkovej výbavy o možnosti z drahších modelov. Pribudla satelitná navigácia eMyWay s Bluetooth, USB a Aux konektormi, ale napríklad aj zadná parkovacia kamera. Nové je tiež elektrochromatické spätné zrkadlo a strešná konzola osadená LED svetlami.

No a hoci je cé trojkové Picasso už nejaký ten čas na našich cestách, pridávame ešte krátke video pre vás, ktorí ste si doteraz nestihli všimnúť všetky rozdiely:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo