2020-05-20 13:00:00
Škoda kolobežka
Škoda kolobežka
Zdroj: Škoda auto

Škoda má už tiež kolobežku – je skladacia a nezaberá miesto

Automobilka prináša ekologickú mobilitu pre prvý a posledný kilometer.

Často sa neoplatí naštartovať auto, ak potrebujete zdolať kratšiu vzdialenosť. Alebo sa potrebujete dostať od auta, či k autu, ktoré máte zaparkované ďaleko od domova. Platí to hlavne v mestskom prostredí a v najmä v prípade veľkých miest a veľkomiest.

Vtedy prichádza k slovu mikromobilita, ktorá získava na význame predovšetkým v mestskom prostredí. Kolobežka Škoda ponúka šikovný a k životnému prostrediu šetrný dopravný prostriedok, na mieru šitý pre použitie v mestách. Je to moderné, dynamické a ľahko ovládateľné „premiestňovadlo“.

Zdroj: Škoda auto

Nová kolobežka posúva značku Škoda do povedomia cieľovej skupiny (nielen mladých), aktívnych ľudí s rozvinutým ekologickým cítením. Má patentovaný skladací mechanizmus. Vďaka tomu je možné praktickú kolobežku bez veľkej námahy uložiť v modeloch Kamiq a Scala bez toho, aby došlo k obmedzeniu batožinového priestoru. Skladacia kolobežka je tak dokonalým vozidlom pre takzvané prvé a posledné kilometre, čiže pre cestu k autu a od neho do cieľa.

Dá sa však využiť aj ako športové náradie, lebo kolobežka sa všeobecne berie ako športový tovar. Preto Škoda odporúča pri jazde použiť ochrannú výbavu - helmu, chrániče kolien, lakťov a rukavice. Kolobežku však neodporúča používať za zhoršenej viditeľnosti a pri nepriaznivých poveternostných podmienkach, pričom nie je určená pre prevádzku na pozemných komunikáciách. Môžete s ňou teda jazdiť hlavne po cyklochodníkoch a podobných plochách.

Zdroj: Škoda auto

Po skončení jazdy je možné novú kolobežku Škoda niekoľkými pohybmi zložiť pre mimoriadne komfortnú prepravu. V zloženom stave meria iba 49 x 42 x 11 centimetrov. Aby sme boli úplní, v rozloženom stave má 100 cm x 82 cm x 92 cm. Zloženú kolobežku je možné uložiť v kompaktných modeloch Škoda Scala a Škoda Kamiq do priehlbiny určenej pre náhradné koleso. Platí to v prípade, ak je vozidlo vybavené lepiacou sadou pre núdzovú opravu defektu. Celý objem batožinového priestoru tak potom zostáva plne k dispozícii  pre uloženie batožiny.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Pohodlný úchop riadidiel na ceste do práce, za športom alebo do supermarketu zaisťujú praktické gumové rukoväte. Kolobežka Škoda je vyrobená z ocele a hliníka a váži menej ako 5 kilogramov. Jej nosnosť je až 100 kilogramov.

Kolobežka je jednoduchým riešením mobility v dizajne charakteristickom pre značku Škoda. S mimoriadne ľahko ovládateľným skladacím mechanizmov presne zodpovedá cieľu Škoda Auto stať sa Simply Clever spoločnosťou poskytujúcou najlepšie riešenia mobility. Kolobežka sa dá kúpiť online v eshope ŠKODA AUTO.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo