2020-03-14 08:30:00

Motor-Car pokračuje od roku 2020 so zmenami

Možno si pamätáte príbeh, ako sa začal novodobý predaj značky Mercedes-Benz na Slovensku.

Ak neviete, tak len krátko a stručne: v roku 1990 založil Andrej Glatz s rakúskou firmou Wiesenthal spoločnosť Motor-Car Bratislava. Tento príbeh väčšina z vás dobre pozná z osobných stretnutí, či priamo z rozhovorov s pánom Glatzom. Bol to preňho osobne i jeho kolegov ale i pre značku Mercedes-Benz na Slovensku prelomový rok.

Zo spoločnosti Motor-Car Bratislava, ktorá začínala v dvoch unimobunkách na Poliankach v Bratislave, sa postupne stala najväčšia firma zaoberajúca sa predajom a servisom automobilov na Slovensku. Okrem spomínanej značky Mercedes-Benz dnes predáva a servisuje  ďalších 15 značiek, má pobočky nielen po celom Slovensku, ale aj v Čechách a v Maďarsku. Spolu zamestnáva takmer 1200 ľudí. Za 30 rokov existencie firmy predala viac ako 122 000 osobných, úžitkových a nákladných vozidiel. Odpracovaných servisných hodín sú milióny.

Napriek nesporným úspechom a podľa ľudského veku v najlepších rokoch, prichádza zmena, ktorá má priniesť ešte dynamickejší výkon a zjednotiť celú skupinu. Zákazníkom má priniesť lepšie, inovatívne služby v oblasti mobility.

Zmeny nastávajú nielen v štruktúre firmy, ale aj na vedúcich pozíciách a čiastočne aj v obchodnej orientácii firmy. Tá prvá nastala na poste výkonného riaditeľa a konateľa spoločnosti. Po takmer 15 rokoch Júliusa Šaba nahrádza v tejto úlohe Matúš Brečka. Július Šabo sa po 30 rokoch nepretržitej práce pre skupinu Motor-Car rozhodol zvoľniť tempo...

Týmto mu spoločnosť Motor-Car ďakuje a vyjadruje obdiv a uznanie za to, čo pre firmu urobil a na akej úrovni sa dnes skupina nachádza a čo dosahuje. Zároveň je mimoriadne potešiteľné, že zakladateľ spoločnosti a osoba, ktorá sa najviac spája so značkou Mercedes-Benz na Slovensku, teda Andrej Glatz, zostáva naďalej v štruktúre skupiny Motor-Car.

Matúš Brečka začal pracovať pre značku Mercedes-Benz hneď po vysokej škole v roku 2005. Nastúpil do leasingovej spoločnosti Mercedes-Benz Financial Services. Od roku 2008 bol jeho zamestnávateľom Motor-Car. Postupne prešiel pozíciami hlavný finančný kontrolór, finančný riaditeľ a dnes zastáva pozíciu konateľa.

Skupina Motor-Car  prechádza v tomto období významnými štrukturálnymi zmenami. Šesť mimobratislavských firiem prešlo alebo prechádza do vlastníctva našich lokálnych partnerov. Napríklad bratislavský showroom na Panónskej ulici do vlastníctva Júliusa Šaba.

Pre skupinu Motor-Car je toto všetko historickým míľnikom, ktorý dáva priestor sústrediť sa a koncentrovať silu do 15 prevádzok na Slovensku, 4 prevádzok v Českej republike a 2 prevádzok v Maďarsku.

V nich bude naďalej zabezpečovať predaj a servis značiek Mercedes-Benz, smart, KIA, Jeep, Alfa Romeo, FIAT, Dodge, Ram, Opel, Volvo, Hyundai, MAN, Setra, Unimog a FUSO. Skupina Motor-Car sa však chce viac orientovať na poskytovanie inovatívnych foriem mobility, ktoré bude postupne zavádzať.

Napríklad v tomto roku prichádza s požičovňou vozidiel, ktorá sa už rozbehla v Bratislave a postupne pribudne vo všetkých zastúpeniach. Spoločnosť však pripravuje aj ďalšie novinky, o ktorých bude určite informovať.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo