2018-05-14 11:45:00
VW Tiguan
VW Tiguan
Zdroj: VW

VIDEO: Volkswagen Tiguan Allspace má dobrodružnú povahu

Čím viac ľudí, tým viac zábavy. A čím väčší rozlet, tým širšie možnosti zažiť niečo nové.

Volkswagen Tiguan Allspace ponúka aj priestor pre 7 ľudí, aj schopnosť vybrať sa ďalej, než iné autá. Stačí si pozrieť video.

Ak náhodou hľadáte pohodlné, praktické, reprezentatívne a bezpečné SUV, je dosť možné, že ste vo svojom pátraní narazili aj na Volkswagen Tiguan. Ten spĺňa všetky tieto atribúty. Môže byť vybavený podvozkom s adaptívnymi tlmičmi a má veľký kufor s bezdotykovým otváraním Easy Open. Ten si môžete dodatočne tvarovať posúvaním sedadiel druhého radu v rozsahu až 18 centimetrov, alebo zmenou sklonu jednotlivých operadiel. Jeho distingvovaný dizajn spestrený ostrými hranami vyzerá dobre kdekoľvek: v meste aj v prírode, kam sa vďaka špeciálnemu pohonu 4x4 4Motion Active Control bez problémov dostanete. O bezpečnosti zas svedčí hodnotenie päť hviezdičiek v nárazových testoch Euro NCAP a kompletný rad bezpečnostných a asistenčných systémov, ktoré sa starajú o to, aby ste tie hviezdičky v rámci možností nemuseli otestovať na vlastnej koži.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Lenže čo keď to stále nestačí? Možno za to môže početnejšia rodina, náročnejšie požiadavky na batožinový priestor, alebo na priestorovú ponuku na zadných sedadlách. A niekomu sa skrátka páčia veľké autá. Pre týchto ľudí je tu nový model Tiguanu s prívlastkom Allspace, ktorý by mal uspokojiť tých najnáročnejších zákazníkov, túžiacich po štýlovom SUV alebo po neobmedzených dobrodružstvách s priateľmi či rodinou. Model Tiguan Allspace má oproti klasickému Tiguanu rázvor predĺžený o 110 mm, pričom celková dĺžka karosérie narástla až o 215 mm. Jemne sa pri tom zmenil aj dizajn spodnej línie okien, takže auto nepôsobí ťažkopádne.

Zdroj: VW

Do Tiguanu Allspace však môžete naložiť až 760 litrov batožiny! So sklopenými sedadlami je k dispozícii až neuveriteľných 1920 litrov! Hlavnou devízou modelu Allspace je pritom možnosť objednať si doň ďalšie dve sedadlá, na ktoré sa zmestia ľudia do výšky 160 cm. Dovedna tak Tiguan Allspace odvezie až sedem ľudí. Sedemmiestna verzia má potom objem kufra 250 litrov v sedemmiestnom a 700 litrov v päťmiestnom usporiadaní, resp. 1 775 litrov so sklopeným druhým a tretím radom sedadiel. Samozrejme, že všetky sedadlá sa sklápajú do roviny a manipulácia s nimi je navrhnutá tak, aby ju zvládol bez problémov každý. Popri väčšom objeme batožinového priestoru je v modeli Allspace zároveň o 54 mm viac miesta na kolená v druhom rade sedadiel, takže je spolu s pokojnejšou povahou predĺženého podvozka ešte komfortnejší.

Zdroj: VW

Tiguan Allspace to dokáže hrať na dve strany: buď poslúži ako reprezentatívne SUV schopné bezpečne obslúžiť väčšiu rodinu, alebo je to zdroj zážitkov, zábavy, dobrej hudby, uvoľnenej nálady, objavovania nepoznaného a dobrých spomienok. Ak chcete vidieť Tiguan Allspace v akcii, pozrite si, ako jeho dobrodružnú stránku odhalil a využil šikovný bloger Marko Senderák, ktorý si užíva život plnými dúškami.


ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo