2018-04-16 15:45:00
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen Touareg: to najlepšie od VW

Kvalita sa nemeria iba veľkosťou. Aj keď nový Volkswagen Touareg je na tom rozmerovo veľmi dobre, to, čo z neho robí kráľa, na prvý pohľad nevidno.

O dizajne Touaregu toho netreba veľa hovoriť. Stačí sa pozrieť na fotky a príbuznosť s novým dizajnovým jazykom, predstavenom na modeli VW Arteon, je zrejmá. Avšak pod kovovým kabátom tohto všestranného SUV sa ukrýva množstvo zaujímavých technológií a riešení, ktoré na prvý pohľad nevidno.

Tlačidlá nepotrebuje

Už po otvorení dverí je zjavné, že takýto kokpit inde nenájdete. Za príplatok je tu totiž tzv. Innovision Cockpit. Ten pozostáva z veľkého digitálneho prístrojového štítu, v rovine s ktorým je obrovská hlavná obrazovka s priemerom až 15 palcov! Cez ňu sa ovládajú takmer všetky funkcie auta. Fyzické ovládače zostali iba na reguláciu hlasitosti, zmenu jazdných režimov a výstražné smerovky. Pre uľahčenie orientácie na dotykovej obrazovke si však jednotlivé virtuálne tlačidlá môžete rozmiestniť podľa seba. Rovnako si môžete vybrať a prispôsobiť údaje, ktoré vidíte na domácich obrazovkách systému. Je to ako v kuchyni. Najlepšie sa vyznáte v tej vašej. Pre rýchly prehľad je tu aj veľký Head-up displej.

Zdroj: Volkswagen

Bezpečne aj v noci

Nový Volkswagen Touareg je vybavený zatiaľ najvýkonnejšími LED svetlometmi značky – IQ.Light. Fungujú na princípe Matrix LED svetlometov, a sú schopné „vytieniť“ okolitú premávku tak, aby pri zapnutých diaľkových svetlometoch nepríjemne neoslňovali ako oprotiidúce autá, tak aj tie, čo idú vašim smerom. Ich jasné biele lúče by odrazom z informačných tabúľ pri ceste nepríjemne oslepovali vodiča. Volkswagen myslel aj na to a po identifikácii tabúľ sa svetlá smerujúce na ne stlmia. Ako keby toho svetla bolo stále málo, Volkswagen Touareg ponúka aj systém nočného videnia s grafickým rozpoznávaním chodcov. V prípade potreby ich je dokonca schopný označiť jasným blikajúcim lúčom svetla.

Všade ako doma

Touareg vyniká aj v oblasti podvozka. Pre dosiahnutie skvelých vlastností v teréne aj na ceste môže byť vybavený vzduchovým podvozkom s adaptívnymi tlmičmi a širokou škálou nastavenia jeho výšky. Aktívne stabilizátory potláčajú náklony v zákrutách a zároveň nebránia práci podvozku v teréne. O stabilitu vo vysokých rýchlostiach a zároveň o obratnosť v meste sa stará natáčanie zadnej nápravy. Motory sú vždy spojené s osemstupňovou automatickou prevodovkou a permanentným pohonom 4x4.

Zdroj: Volkswagen

Zo štandardov sa nepopúšťa

Na bohatú bezpečnostnú výbavu Volkswagenov sme si už zvykli. V Touaregu nájdete všetko to, čo aj v Arteone: asistent jazdy v dopravných zápchach, parkovací asistent, 3D kamery, adaptívny tempomat, asistent jazdy v jazdných pruhoch, multikolíznu brzdu, Emergency assist aj prednárazový systém. Je tu však aj novinka, a to upozornenie na blížiacu sa premávku zboku nielen pri cúvaní, ale aj pri vychádzaní nosom napred! Keď si chcete Volkswagen Touareg pozrieť na vlastné oči, navštívte stánok VW na autosalóne v bratislavskej Inchebe. Presvedčíte sa o kvalite slovenskej práce. Touareg sa totiž pre celý svet vyrába exkluzívne v Bratislave.

Zdroj: Volkswagen

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Reklamný článok, VW PR správa

Komentáre k článku


Stream naživo