2016-04-04 13:30:00
Škoda Superb GreenLine prejde
Ilustračné foto
Zdroj: Škoda auto

Vyrobili milión automobilov Škoda Octavia tretej generácie

Jubilejný automobil zišiel z linky v hlavnom výrobnom závode spoločnosti ŠKODA AUTO v Mladej Boleslavi.

Od uvedenia modelu v roku 1996 vyrobila česká automobilka celkovo päť miliónov automobilov radu Octavia. Je to vôbec najúspešnejší model značky ŠKODA a býva označovaný za Srdce značky - ŠKODA Octavia. Teraz z linky v hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi zišiel jubilejný automobil Octavia Scout vo farbe biela Moon. Jeden milión automobilov radu ŠKODA Octavia tretej generácie podčiarkuje úspech modelu na trhu. Octavia definuje nové meradlá vo svojej triede a je najväčšou, najpraktickejšou, najbezpečnejšou a najkomfortnejšou Octaviou všetkých čias. Symbolizuje razantný vzostup značky v minulých dvoch desaťročiach.

ŠKODA Octavia tretej generácie je všestrannejšia než kedykoľvek predtým. Vo verzii liftback aj kombi je k dispozícii s pohonom predných kolies, ako aj s pohonom všetkých kolies. ŠKODA Octavia RS je najrýchlejšou sériovou Octaviou všetkých čias. V roku 2014 debutovala ŠKODA Octavia G-TEC s pohonom na zemný plyn aj ŠKODA Octavia Scout s cenenými kvalitami mimo spevnenej cesty. V Európe je okrem toho v ponuke aj exkluzívne prevedenie ŠKODA Octavia L&K.

Vďaka širokej ponuke prevedenia a vynikajúcim vlastnostiam sa Octavia na všetkých trhoch prejavila ako zásah do čierneho. Bestseller značky ŠKODA oceňuje aj odborná verejnosť. V minulých rokoch tento automobil získal viac ako 50 cien v tuzemsku aj v zahraničí, okrem toho model vyhral v rade porovnávacích testov.

Zdroj: Škoda auto

Tretia generácia modelu Octavia bola na trh uvedená v roku 2013. Väčšinu z modelov radu Octavia vyrába ŠKODA AUTO vo svojom hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Okrem Českej republiky schádza ŠKODA Octavia aj z výrobných liniek v Číne, Rusku, Indii a Kazachstane. Dôležitú úlohu pre model Octavia aj značku ŠKODA hrá najväčší samostatný trh - Čína, na ktorý bola aktuálna ŠKODA Octavia uvedená v máji 2014. Od tej doby sa tento kompaktný automobil vyrába v závode spoločnosti SAIC Volkswagen v Ning-po.

Len v roku 2015 bolo na celom svete dodaných zákazníkom 432 300 automobilov modelového radu Octavia, to je o 11 % viac ako v predchádzajúcom roku. Za prvé dva mesiace tohto roka dodala ŠKODA svojim zákazníkom 70 500 automobilov radu Octavia.

Komentáre k článku


Stream naživo