2013-09-06 10:45:00
Qoros 3 Sedan
Modelom Qoros 3 sedan sa začína distribúcia novej medzinárodnej značky v rámci Európy na Slovensku.
Zdroj: Qoros

SENZÁCIA: Na Slovensku sa od dnes ako v prvej krajine Európy predáva nová značka Qoros

DOPLNENÉ O VIDEO Dnešným dňom vstupuje značka Qoros na európsky trh a distribúciu začína práve na Slovensku.

Nová medzinárodná automobilová značka Qoros dnes otvorila svoje prvé európske autorizované predajné a servisné centrum v Bratislave prostredníctvom holandskej distribučnej spoločnosti Autobinck v priestoroch jej prevádzky Auto Palace Panónska na Panónskej ceste 33. To sa zároveň stáva prvým distribučným miestom v rámci celej Európy.

Predaj štartuje modelom Qoros 3 Sedan. Tento je zatiaľ na Slovensku dostupný výhradne v najvyššej verzii výbavy „Elegance“ a poháňaný preplňovaným zážihovým motorom s objemom 1,6 litra a s výkonom 115kW (156k), ktorý spĺňa emisnú normu Euro 5. Cena na slovenskom trhu je 20 960 EUR s DPH. Neskôr pribudnú aj jednoduchšie verzie, cena základnej bude výrazne pod 20 000 EUR.

Cristiano Carlutti, riaditeľ pre obchod a marketing značky Qoros pre Európu a Blízky východ, okomentoval uvedenie značky Qoros na slovenský trh: „Ako značka Qoros prechádzame nesmierne zaujímavým obdobím, aj keď objem predaja nie je naším primárnym cieľom, skúsenosti zo Slovenska nepochybne zúročíme pri postupnom rozširovaní nášho pôsobenia v Strednej a Západnej Európe v okamihu, keď na trh uvedieme celý modelový rad vrátane novej generácie vysoko účinných motorov.“

Zdroj: Qoros
Zdroj: Qoros

Richard Kopečný, riaditeľ divízie dovozu vozidiel AutoBinck Group SK, dodal: „Som veľmi rád, že práve naša spoločnosť môže podporiť tento zaujímavý projekt vstupu úplne nového ambiciózneho výrobcu na európsky trh práve prostrednícvtom nášho zastúpenia na Slovensku.“

Zdroj: Qoros
Zdroj: Qoros

Modelový rad Qoros 3 Sedan uvedú do predaja na čínskom trhu v poslednom štvrťroku tohto roka prostredníctvom približne 80 predajných a servisných centier.

Zdroj: Qoros

Qoros 3 Sedan vyrábajú v novom výrobnom závode v čínskom meste Changshu. Je prvým z úplne nového modelového radu vyvinutého medzinárodným tímom skúsených odborníkov. Podľa informácií automobilky má Qoros 3 Sedan spĺňať najnáročnejšie medzinárodné štandardy v oblasti kvality a bezpečnosti vďaka rozsiahlym skúsenostiam zo spolupráce s uznávanými západnými automobilovými značkami a  partnerstvu s globálnymi dodávateľmi automobilových komponentov. Qoros očakáva, že dosiahne maximálne možné ohodnotenie v európskych aj v čínskych nárazových testoch.

DOPLNENÉ:

Pre všetkých, ktorí ste v marci neboli v Ženeve na autosalóne, kde sa novinka po prvý raz predstavila verejnosti, pripájame aj dynamické zábery:

Jozef Vydra
ZDROJ: qoros.com, autobinck.sk

Komentáre k článku


Stream naživo