2013-04-23 06:28:20
Autosalón Bratislava 2013
Autosalón Bratislava 2013 sa včera na poludnie vôbec nepodobal na to, čo čaká návštevníkov od dnešného dňa.
Zdroj: Jozef Vydra

Už dnes vypukne na Slovensku automobilová jar

Otvoria sa brány bratislavského autosalónu na výstavisku Incheby na pravom brehu Dunaja v Petržalke.

Automobilky sa tentoraz pripravili na motoristický záujem zodpovedne a prinášajú množstvo slovenských premiér. Mnohé z nich sa iba nedávno predstavili na svetových, či európskych automobilových výstavách. Po rokoch stagnácie a neistého prešľapovania so smerom k zeleným alternatívam, keď motoristi videli napríklad v Ženeve znova normálne autá, sa aj k nám dostáva svieži závan automobilových noviniek.

Médiá a odborná verejnosť majú vyhradený dnešný deň. Už v priebehu dňa budeme mať pre vás prvé fotografie a dojmy z výstaviska. A samozrejme pridáme čosi navyše,

Pre verejnosť sa salón otvára v stredu 24. apríla o 9:00 a bude otvorený až do 19:00. To bude platiť aj pre nasledujúce dni až do soboty. V nedeľu 28. apríla, čo je posledný deň autosalónu, bude otvorené od 9:00 do 18:00.

Základné vstupné je 5 eur a v prvý deň zvýšené vstupné 20 eur. Zľavu na 3 eurá majú študenti a dôchodcovia. Deti do 6 rokov a zdravotne ťažko postihnutí majú nárok na bezplatný vstup. V areáli výstaviska sa dá celodenne parkovať za 5 eur pre osobný automobil a 20 eur za autobus.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Poriadna nádielka pre tento rok

Na automobilovej výstave sa predstaví 42 značiek: Aston Martin, Audi, Bentley, Cadillac, Caterham, Citroёn, Corvette, Dacia,  Ferrari, Fiat, Great Wall, Honda, Hyundai, Chevrolet, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Lotus, McLaren, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Porsche, Radical, Range Rover, Renault, Rolls Royce, Seat, Suzuki, Škoda, Toyota, Volvo, VW,... Určite si medzi nimi nájdete toho svojho favorita, veď premiér má byť až 88, čo je rekordný počet.

Osobné a úžitkové automobily sú v halách B0, B1, B stred, B2, D a D2. Autopríslušenstvo a garážová technika si našli miesto v hale A1 spoločne so špecializovanou sekciou Tuning centrum a karavany nájdete v hale A0. Už teraz sa môžete tešiť na špeciálne upravenú halu  Exclusive Salon, s atmosférou prímorského letoviska, kde budú vzrušujúce modely, o akých sníva nejeden muž. Značky ako Porsche, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Rolls Royce, či športový Nissan, nie sú bežné na našich uliciach a parkoviskách. Pridajú sa k nim však ešte dve rarity, Aston Martin a McLaren, ktorý bude vo verzii „hore bez“.

Čo všetko si budete môcť vychutnať na autosalóne, vám prinesieme už dnes v reportáži priamo z výstaviska.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo