2013-04-20 13:29:28
Vynovený Aventador debutuje v
Ostrožltá farba a zmenené karbónové doplnky sú hlavným znakom limitovanej série.

Vynovený Aventador debutuje v Číne

Pôvodne sa mal predstaviť na autosalóne v Ženeve, ale tam ho zatienil nový model Veneno. Premiéru preto odložili o pár dní.

Pár dní dozadu prišla správa, že pripravená limitovaná edícia Aventador LP720-4 50 Anniversario sa v premiére predstaví na šanghajskom autosalóne. Ten sa začína práve dnes. Postavili ju pri príležitosti osláv 50. narodenín spoločnosti s býkom v znaku.

Podstatne sa zmenil vonkajší vzhľad vozidla, ktoré vznikne v obmedzenej 100 kusovej sérii. Autá dostanú fluorescentnú ostrú žltú farbu karosérie „Giallo Maggio“ doplnenú čiernymi aerodynamickými prvkami. Tento „aerokit“ z karbónového materiálu má zvýšiť obratnosť a stabilitu vozidla pri vysokej rýchlosti. Vraj až o 50 percent. Radi by sme si to vyskúšali na vlastnej koži...

Nové zliatinové disky kolies doplnia vynovený vzhľad. Na pohon je určený rovnaký motor, ako má štandardné vozidlo, no predsa s vyšším výkonom. Z dvanásťvalcového, 6,5 litrového motora „vydupali“ ešte 14,7 kW (20 k) navyše. Tým je oficiálny výkon limitovanej série 530 kW (720 k). Napriek tomu sa dynamické parametre vraj nemenia – 0-100 km/h dosiahne za 2,9 sekundy a maximálna rýchlosť neprekročí „štandardných“ 350 km/h.

Aby budúci majiteľ nezabudol v čom sa vezie, budú mu to pripomínať v interiéri logá 50. výročia vytlačené na sýto žltej koži. Hoci sa talianska automobilka chystá vyrobiť len obmedzený počet týchto áut, nechá si za pár kilowattov výkonu a „cingrlatiek“ navyše pekne zaplatiť. Tomu sa hovorí dobre zvládnutý marketing.

 

Jozef Vydra
ZDROJ: Lamborghini

Komentáre k článku


Stream naživo