2012-12-03 22:35:30
Octavia III oficiálne (po)odhalená
Odhaľovanie podľa Škody sa začalo

Octavia III oficiálne (po)odhalená

Prečo s tým robí také tajnosti? Nová Octavia sa vďaka uniknutým fotkám z Chile už predsa "predstavila". Automobilka však vsadila na klasiku.

Presnejšie na klasiku vo svojom podaní. Totiž vždy robila s predstavením nových modelov veľké „manévre“ a na rozdiel od iných automobiliek oficiálne uviedla autá na autosalónoch a podobne. Ak sa v dnešnom multimediálnom svete niečo udeje na jednom mieste sveta, hneď to vedia všetci. Tak to bolo aj s možno nechceným odhalením významnej novinky s okrídleným šípom v znaku.

Zhruba dva týždne dozadu sa objavili prvé nekamuflované fotky novej Octavie III a približne týždeň na to svet obleteli aj fotky verzie kombi. Nič oficiálne to však nebolo, ale obe verzie sa odhalili až v ďalekom Chile, odkiaľ fotky pochádzajú. Pravdepodobne tam Škoda pripravovala materiály pre tlačové materiály. Ale dnes si nemôžete byť istí ničím. Hoci sa fotky dostali pre jeden český server, odtiaľ sa rozpŕchli po internete. A nech už bol autorom fotiek ktokoľvek, je zvláštne, že mladoboleslavská automobilka „odhaľuje“ už dávno zverejnené.

Dokonca však nie na stránke pre médiá, ale na sociálnej sieti zverejnila fotografickú upútavku – je na nej zadné svetlo (s charakteristickou vnútornou štruktúrou tvaru písmena C) a časť batožinového priestoru. Ten nápadne pripomína Rapid. Na tom nie je nič nové, Octavia je už vlastne prezradená a okrem interiéru vieme, ako vyzerá.

Napriek neoficiálnym správam by sa malo naozaj oficiálne odhalenie vozidla udiať v prvej polovici budúceho týždňa, teda až po Mikulášovi. Preto očakávať ucelenú sadu fotiek novinky by bolo asi nerozumné, no podobných „chuťoviek“ sa ešte asi pár dočkáme.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto, Facebook.com, autoforum.cz

Komentáre k článku


Stream naživo