2023-03-13 18:30:00
Pozor slon, daj mu
Pozor slon, daj mu prednosť
Zdroj: @susantananda3 twitter.com

Slony sa naučili zastavovať nákladné autá. Naschvál im vojdú do cesty. Chcú toto

Pozor slon, daj prednosť v jazde. V Thajsku má slon právo ísť a vodiči mu majú dať prednosť.

Slony sú monumentálne zvieratá, ktoré sa v Ázii stále vyskytujú v divočine. Sú chránené, majú rezervácie a majú tiež prednosť na ceste. Je to rozumné, veď skúste nabúrať do troj až štvortonového slona, keď vám vojde do cesty. I keď si to zlíže aj slon, ani vy nebudete úplne fit, nehovoriac o vozidle.

Slony, okrem toho, že sú veľké, sú aj rozumné a celkom rýchlo sa naučili, že keď vojdú do cesty prichádzajúcemu vozidlu, to zastaví. Občas sa objavia videá, keď slony zastavia premávku a na auto, ktoré je najbližšie aj rovno zaútočia - len tak zo zvedavosti, respektíve v prípade ruje z prebytku testosterónu.

Ale teraz o takýto prípad nejde. Teraz je to také mierne šibalstvo. Slony totiž vyslovene čakajú pri ceste v rezervácii v Thajsku a zastavujú len konkrétne vozidlá. Tie nákladné, tie ktoré idú naplnené pozbieranou cukrovou trstinou.

Slon čaká pri ceste, a keď zbadá vhodné vozidlo na zastavenie, vojde mu do cesty. Vodič spomalí, zastaví, slon si z nákladného priestoru chobotom zoberie za hrsť trstiny a ustúpi z cesty. Príhoda sa opakuje zakaždým, keď sa slonovi trstina minie, či až dovtedy, kým skrátka prestane byť maškrtný.

V rezerváciách je inak toto správanie celkom bežné a nejde len o nákladiaky s trstinou. Slony zastavujú prakticky každé auto a pýtajú nejakú maškrtu. Dokonca sú už také protivné, že ak vodič zastaveného vozidla nie je ochotný podeliť sa a ani neotvorí okno, slon mu autisko trošku pošteklí a dizajnovo vylepší. Jav sa volá Dadagiri Tax, teda niečo ako daň šikanovača.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Twitter.com

Komentáre k článku


Stream naživo