2022-11-21 16:50:00
Krádež katalyzátorov
Krádež katalyzátorov
Zdroj: ytb KTLA

VIDEO: Kamera zachytila zlodejov pri krádeži katalyzátora. Neuveríte na čom prišli

Zlodej by mal byť nenápadný, mal by vedieť splynúť s davom.

Autom by mal jazdiť pokojne, aby na seba neupozorňoval, no hlavne by mal jazdiť takým autom, ktoré neláka pohľady. Aspoň tak znie bežnému človeku ideálny opis úspešného zločinca, ktorý je samozrejme prevzatý najmä z filmov a kníh. Lenže vyzerá to tak, že laik o krádeži naozaj nevie veľa, obzvlášť nechápeme, že auto ktorým sa kradne vôbec nemusí byť nenápadné. Práve naopak. Azda podľa hesla: pod lampou je najväčšia tma. Koniec koncov, kto by už len zastavoval žlté krikľavé Lamborghini Urus, hlavne pokiaľ jazdí predpisovo? A druhá vec: komu by sa podarilo zastaviť Lamborghini Urus s výkonom cca 600 koní, keď Lamborghini nepôjde predpisovo?

Hľadať logiku v konaní zlodejov na videách nižšie ale nemá zmysel. Krádeže katalyzátorov sú bežné, časté a populárne po celom svete. Za katalyzátor môže zlodej získať v mnohých prípadoch viac ako sto eur (či dolárov) a keďže katalyzátory sú doslova na každej ulici a ukradnúť ich i následne predať je celkom ľahké, stal sa z toho celosvetovo populárny biznis.

Napríklad v Kalifornii v USA rovnako ako u nás. Akurát tam sú čísla zaujímavé i z hľadiska celého štátu. Iba Kalifornia totiž môže za 37% celkových krádeží katalyzátorov (a okolitého príslušenstva) v celých Spojených štátoch. Polícia tam preto robí čo môže, aby organizovaným skupinám klepla po prstoch, no očividne to nie je ľahké.

Polícia z mesta Torrance v Kalifornii pred pár dňami zverejnila zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré zachytili zlodejov pri čine. Tí na miesto udalosti prišli v žltom Lamborghini Urus a za pár minút okradli van stojaci na ulici o katalyzátor s príslušenstvom. Polícia po zlodejoch pátra, viac info zatiaľ nemáme, je ale veľmi pravdepodobné, že skupina mužov na videu nie sú v papieroch od Lamborghini uvedení ako majitelia...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: ytb KTLA

Komentáre k článku


Stream naživo