2022-11-16 14:30:00

VIDEO: Najtvrdší bočný crash test: Čo spraví SUV s menšími autami? 1 značka prepadla

Čo sa stane, keď do vášho malého až stredne veľkého osobného auta vpáli zboku takmer dvojtonové SUV?

Otázka, ktorá je postupom času čoraz pálčivejšia aj na našich cestách. Sme v malých a stredne veľkých autách v bezpečí? Dá sa prežiť bočný náraz od priemerného takmer dvojtonového SUV (1900 kg) pri rýchlosti 60 km/h? Úprimne? V starom malom až stredne veľkom aute veľmi ťažko a pravdepodobne s veľmi vážnymi zraneniami. Takéto nehody sú pritom časté. Stačí neopatrnosť na križovatke, jazda na červenú a náraz do boku auta je tu.

Bočné nárazy sa pritom testujú už roky, no obvykle vo výrazne miernejších situáciách. Napríklad IIHS robila doteraz testy s pohyblivou bariérou s hmotnosťou 1500 kg pri rýchlosti 50 km/h. Už to je relatívne prísne, keďže mnohé nárazové testy sa robia s pohyblivou (deformačnou) bariérou s ešte nižšou hmotnosťou. Platí pritom, že čím vyššia hmotnosť a čím vyššia nárazová rýchlosť, tým viac uvoľnenej energie, ktorú musia zúčastnené vozidlá pohltiť. Ibaže zboku sú deformačné zóny väčšiny áut relatívne úzke, dvere samotné sú akýmisi veľkými otvormi do pevnej karosérie a vodiča i spolujazdcov takto vlastne chráni iba jeden stĺpik, troška deformačnej zóny a airbagy - ak tie bočné a okenné auto vôbec má (väčšina na našich cestách nemá, respektíve má len bočné, ktoré nechránia hlavu).

Nízka bezpečnosť starých áut je pre mnohých z nás dôvodom, prečo si chceme kúpiť nové auto, lenže ktoré? Nie všetky sú bezpečnejšie než staršie modely. Otázkou tiež je, či pre vyššiu šancu na prežitie naozaj potrebujeme veľké SUV. Úprimne - v nich ste pred veľkou časťou situácií chránených lepšie, no ako ukázal spomínaný prísny bočný nárazový test, rozhodne nie v každom aute. Podobné platí aj o veľkých sedanoch/kombi autách. A čo malé autá, stredne veľké hatchbacky, sedany, crossovery? Mali by byť na tom najhoršie, no nie? Verte, že nie. V tomto prípade na veľkosti až tak nezáleží, záleží na ochrane, ktorú autá poskytujú. A azda viacerých z vás neprekvapí, že najlepšiu ochranu pasažierom v menších autách poskytujú modely značky Mazda. Veru, nijak zvlášť ťažké autá od značky, ktorá sa pri svojej komunikácii sústredí skôr na dizajn a pôžitok z jazdy, než na poskytovanú bezpečnosť. O to viac prekvapí, že iná japonská značka, ktorá si na bezpečnosti buduje svoje meno úplne prepadla. Bočným testom prešli dva modely od Subaru - Crosstrek/XV a Impreza. Ani jeden model nepokytol posádke dostatočnú ochranu pred nárazom od SUV.

Americká IIHS otestovala ešte modely značky Honda a Toyota, ktoré môžete kúpiť aj u nás. Ako model Civic, tak model Corolla v tomto teste obstáli a zo štyroch známok dostali druhú najvyššiu.

Zdroj: iihs.org

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: IIHS.org

Komentáre k článku


Stream naživo