2022-09-12 20:50:00
Paramount Marauder
Paramount Marauder
Zdroj: Paramount ytb

VIDEO: Paramount aktualizoval svoj Marauder. Prejde všade

Paramount Group aktualizoval svoj dobre známy model Marauder.

Samozrejme, toto nie je auto pre každého. Je vojenského určenia a motoristickí fanúšikovia sa s ním pravdepodobne prvýkrát stretli vďaka televíznemu magazínu Top Gear kde sa na ňom preháňal Richard Hammond zastavaným územím, stenami a tak. 

Marauder Mark 2 sa od pôvodného odlišuje univerzálnym trupom, ktorý znesie úpravy presne podľa špecifikácií zákazníka. Môže tak fungovať ako stroj na udržiavanie poriadku v mestách, no môže tiež pomôcť armáde. Odvezie až 9 členov posádky v špeciálnych ochranných kreslách. Jeho podvozok dokáže odolať nástražnému zariadeniu so silou 8 kg TNT, pancier odolá streľbe s nábojmi parametrov 62x51mm, ktoré proti pancierovaným vozidlám používa NATO. Samozrejme, riadené protitankové strely zvládnuť nedokáže, proti nim je v prípade takýchto áut potrebná skôr aktívna ochrana, než hrúbka pancieru. 

Podkapotou má 6-valcový naftový turbomotor, ktorý auto doženie až do stúpania v uhle 60 percent a auto dosiahne maximálnu rýchlosť 110 km/h a dojazd 700 km. Jeho bojová hmotnosť je 16 ton a naďalej o sebe tvrdí, že je to auto nezastaviteľného charakteru. Výhodou je, že sa firme podarilo nastaviť auto tak, aby sa jednotlivé vnútorné moduly dali vymieňať rýchlo, vo výsledku tak auto môže prejsť z ľavostranného do pravostranného riadenia za pár hodín, len vďaka úpravam vykonaným až po výrobe. Ideálne bojové vozidlo z druhej ruky, no nie? Aktuálne služby tohto vozidla využívajú štáty ako Singapur, Kazachstan, Gabon, Nigéria, Azerbajdžan a ďalšie... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ytb, Paramount Group

Komentáre k článku


Stream naživo