2022-09-05 14:40:00
Maserati GranTurismo Folgore
Maserati GranTurismo Folgore
Zdroj: Maserati ytb

VIDEO: GranTurismo je späť. Maserati prvýkrát ukázalo GranTurismo Folgore

Maserati GranTurismo je fascinujúci model, ktorý už pár rokov nie je v ponuke značky.

To ale neznamená, že by jeho tvary zostarli. Naopak, aj dnes keď sa človeku pošťastí vidieť ho na cestách, musí uznať, že auto nestratilo nič zo svojho lesku. Pravdou je, že model prišiel v roku 2007 a posledná verzia uzrela svetlo sveta v roku 2019, no dnes prichádza nová verzia. Verzia, ktorá sa na trh dostane budúci rok. Volá sa Folgore. Ten kto pozná značku, či jazyk talianský, vie čo to znamená.

Blesk. Elektrina. EV. A elektrické štvorsedadlové grand coupé od Maserati naozaj ide ako blesk a na pohon využíva rovnaký typ energie. Blesky síce nechytá a azda ani neemituje, elektrická energia je však jeho základom. Konštruktéri vraj napratali všetky batérie do stredového tunela auta, takže má vďaka tomu výborné rozloženie hmotnosti i ťažisko, malo by mať aj solídny dojazd, no najmä brutálny výkon a aj brutálny výkon nabíjania. Za 5 minút sa dokáže nabiť na ďalších 100 km jazdy, za šesť minút vraj až 160 km ďalšej jazdy. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 2,7 sekundy a pritom má svoj vlastný zvukový prejav. Zaň je vraj zodpovedná tá istá skupina ľudí, ktorá ladila legendárne motory pre túto značku.

Maserati doteraz nový športový prírastok do rodiny elektrických modelov s názvom Folgore statočne tízovalo, no až teraz ho vidieť naplno v nasledujúcom videu. Ale nebojte, nové GranTurismo bude aj benzínové. No nie nadlho, takže si ho preventívne pozrite a vypočujte, urobíte si predstavu o tom, ako vyzerá a znie elektrická budúcnosť s trojzubcom.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Maserati, YTB

Komentáre k článku


Stream naživo