2022-04-26 14:30:00
BMW 7 2022
BMW 7 2022
Zdroj: BMW

FOTO: Ako by vyzeral rad 7 bez rozdelených svetometov? Lepšie?

Rozdelené svetlomety nového radu 7 rozdeľujú. Vraj to tak má byť.

Podľa dizajnéra BMW menom Domagoj Dugec chcú dve tretiny zákazníkov konzervatívny dizajn, tretina chce ohúriť. Preto veľká časť modelových radov značky BMW prináša krivky, ktoré sa menia len postupne a decentne, kým iné modelové rady ako napríklad 4 a teraz aj 7, či X7 majú odlišný dizajn, viac expresívny, možno až neobvyklý. Dizajn by podľa dizajnérov BMW nemal rozdelovať ale koncept krásna polarizovať môže. Takže otázka znie jasne: je BMW radu 7 7. generácie krásne, alebo nie? Každý si môže odpovedať a vyjadriť tak svoje smerovanie. Niekoho už dnes dizajn tohto auta fascinuje, iní volia opatrnejší prístup a takí ako ja napríklad uznávajú, že auto v sebe niečo má, i keď na prvý pohľad nevyzerá dobre. Podobné to bolo v mojom prípade aj pri BMW M3 i rade 4 a aj facelifte radu 7. BMW chce šokovať, chce dávať každému modelovému radu špecifiká, chce aby si u nich vybral každý zákazník. Aj ten, ktorý za umenie považuje najmä krásne krajinky, aj ten, ktorý dokáže hodiny fascinovane pozerať na niečo, čo by väčšina nazvala len machuľou, či čarbanicou.

Čo by ste však povedali na to, keby namiesto súčasného dizajnu novej generácie tvár radu 7 zdobili svetlá bez rozdelenia? O približnú ukážku toho, ako by to mohlo vyzerať sa postaral Nikita Chuiko z Kolesa.ru. Autu dodal svetlá, ktoré už zdobia iný model od BMW. Tiež však autu vyskúšal dať svetlá unikátne, v štýle dizajnu samotného auta. Práve tá hranatejšia verzia mi príde veľmi zaujímavá, čo vám? Dajte vedieť v diskusii.

V galérii okrem návrhov z Kolesa.ru nájdete aj fotky nového radu 7, aby ste si mohli porovnať. Aj verziu 760i v čiernej farbe, ktorá v mojich očiach funguje už teraz.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Kolesa.ru, Car Magazine

Komentáre k článku


Stream naživo