2022-02-16 12:30:00
Ferrari v Poľsku nastoknuté
Ferrari v Poľsku nastoknuté na zvodidlá
Zdroj: Ochotnicza Straż Pożarna w Wyrzysku

Ferrari 488 Pista v Poľsku nezastavili ani zvodidlá. Auto ich takto podliezlo

Ferrari 488 Pista je príliš nízke na zvodidlá. Vodič môže byť rád, že aj dosť pevné.

Lebo mať kus plechu zarezaný v hlave, či v krku, to nemusí byť obzvlášť príjemné. Pred dekapitáciou vodiča ochránila pevná aerodynamická konštrukcia kabíny, no a svojim spôsobom aj samotné zvodidlá. No pred totálnou škodou auto už neochránilo nič.

Červené Ferrari 488 v špeciálnej edícii s názvom Pišta Pista sa zhruba pred týždňom zapísalo do poľských sociálnych médií červenou farbou. Pri mestečku Wyrzysk v severnej časti Poľska auto skončilo až za zvodidlami. Rýchlostná cesta S10 bola v čase nehody (cca o deviatej ráno) mokrá. Dážď a teploty atakajúce bod mrazu mohli byť spolu s rýchlou jazdou hlavnými dôvodmi straty kontroly nad vozidlom a následnou kolíziou. Vodičovi sa našťastie nič nestalo, no o šťastí nemožno hovoriť v prípade auta. Tomu náraz roztrhal prednú časť. Namiesto udržania auta na ceste sa vozidlu podarilo zvodidlá mierne nadvihnúť, ohnúť, zlomiť a prejsť pod nimi. Auto prešlo takmer celé, chýbalo mu pár desiatok centimetrov. Azda chýbalo ešte trocha hybnej sily na stretnutie s násypom za zvodidlami.

Zdá sa tak, že zvodidlá by nemali byť len vyššie - pre množstvo nových modelov SUV a kamióny, mali by byť aj nižšie pre autá prilepené k zemskému povrchu. Na miesto boli privolaní aj dobrovoľný hasiči z Wyrzyska a zopár ďalších posádok.

 

Zdarzenie drogowe na S10! Dzisiaj krótko po godzinie 9:00 zostaliśmy zadysponowani do zdarzenia drogowego, do którego...

Posted by Ochotnicza Straż Pożarna w Wyrzysku on Friday, February 11, 2022

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: FB

Komentáre k článku


Stream naživo