2022-02-16 09:30:00
Škoda Fabia Monte Carlo
Škoda Fabia Monte Carlo
Zdroj: Škoda

Škoda Fabia IV. už aj ako Monte Carlo

Škoda Auto rozširuje štvrtú generáciu vozidla Fabia o variant Monte Carlo.

Týmto označením, ktoré Škoda pôvodne predstavila exkluzívne pre vozidlo Fabia, sa od roku 2011 môžu pochváliť lifestylové varianty s dizajnovým športovým nádychom. Tieto modely odkazujú na početné úspechy značky Škoda v legendárnych pretekoch rely. Trošku historického vnemu môžete nadobudnúť v peknom videu s peknou českou angličtinou.

Športový vzhľad vozidla Fabia Monte Carlo podčiarkujú čierne dizajnové prvky. Interiér zdobia červené elementy a prístrojová doska v dekore Carbon. Fabia Monte Carlo je k dispozícii s tromi motormi, ktoré pokrývajú výkonové spektrum od 70 kW (95 k) do 110 kW (150 k).

K veľkému úspechu modelu Fabia od roku 2011 prispievajú aj športové varianty Monte Carlo, ktoré dopĺňajú výbavové stupne Ambition a Style a ktoré sú inšpirované mnohými úspechmi pretekárskych automobilov značky Škoda na legendárnych pretekoch Rallye Monte Carlo. Fabia Monte Carlo je k dispozícii s dvomi trojvalcovými motormi s objemom 1,0 l a jedným štvorvalcovým motorom 1,5 TSI.

Monte Carlo odlišuje napríklad čierna maska chladiča, špecifický predný a zadný nárazník, difúzor zadného nárazníka v čiernom prevedení alebo čierne kolesá z ľahkej zliatiny s priemerom od 16" do 18". Variant Monte Carlo exkluzívne ponúka čierne leštené 16" kolesá z ľahkej zliatiny Proxima a čierne 17" kolesá z ľahkej zliatiny Procyon.

V kabíne MC štandardne ponúka športové sedadlá s integrovanými hlavovými opierkami a trojramenný multifunkčný volant. Dekoračná lišta na prístrojovej doske, časti stredovej konzoly a držiaky dverí majú červený metalický dekor. Lakťové opierky v predných dverách a spodná časť prístrojovej dosky majú karbónový vzhľad. Fabia Monte Carlo ponúka všetky asistenčné systémy, komfortné prvky a infotainment systémy modelového radu Fabia. Virtuálny kokpit, ktorý je k dispozícii na prianie, ponúka špecifický športovejší dizajn režimov zobrazenia.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda

Komentáre k článku


Stream naživo