2022-01-04 09:50:00
Rolls Royce Cullinan Black
Rolls Royce Cullinan Black and Bright Moskva
Zdroj: motor1.com

Rolls Royce pre Rusov: RR oslavuje ulice Moskvy žiarivou edíciou modelu Cullinan

Rolls Royce a Moskva sú skoro takým silným spojením ako Lada a "kožkár".

Moskva je veľkomesto, metropola. Spieva o nej nejeden Rus/Američan (M.J.), sníval o nej nejeden Nemec/Rakúšan/Francúz a medzi veľkomestami má vskutku mimoriadne postavenie. Moskva sa mení, no už pár rokov v nej zostáva jedna podstata - kontrast. Kontrast okrajových štvrtí, panelákov a centra mesta. Kontrast denného a nočného života a tiež kontrast svetiel. A práve týmto posledným kontrastom rozžiarených nočných ulíc mesta súvisí špeciálna a výhradne ruská/moskovská edícia modelov Rolls Royce Cullinan. Super-SUV od značky Rolls Royce je možné zakúpiť v obľúbenej výbave Black Badge. Práve tá je základom pre edíciu vozidiel na obrázku.

Zdroj: motor1.com

Edícia Cullinan Black and Bright je celkovo päť exemplárov modelu Cullinan Black Badge upravených podľa požiadaviek moskovského RR. Týchto päť áut symbolizuje modernú Moskvu a kombinuje temnosť modelu Black Badge so žiarivými farbami Turchese Blue, Orange Metallic, Twilight Purple, Forge Yellow, and Magma Red. Žiarivé a ligotavé sú všetky autá, pričom farba vonkajšia sa premieta aj do interiéru. Navyše tam nájdete ručne robené karbónové prvky na palubnej doske, ktoré majstrom remesla trvalo vyrobiť 21 hodín - nie dovedna ale každý zvlášť.

Podobne ako verzie Black Badge aj edícia Black and Bright má Podkapotou 6,8 litrový motor V12 s maximálnym výkonom 447 kW, teda 600 koní a s krútiacim momentom 900 Nm. Cullinan Black Badge štartuje na cenovke cca 336-tisíc eur, nepochybne bude moskovská edícia ešte o kúštik drahšia.

Zdroj: motor1.com


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: RR, Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo