2020-07-21 12:27:00

Ford Bronco má problém. Jazdí po svojom najväčšom konkurentovi. Dosť to vidieť!

Že sa Bronco vezie na svojom úhlavnom nepriateľovi je ešte trošku vtipné, ale...

 

 

Ale v automobilovom priemysle takto žarty nefungujú. Nie tak, aby si z vášho produktu mohol niekto robiť žarty dlhodobo. Lebo keď Bronco jazdí na Wranglerovi, Jeep môže odpovedať, že na Broncovi je najlepší... Wrangler...

Písal som o tom už počas oficiálneho uvedenia modelu na našom Facebooku. Bronco si podľa všetkého musel zvoliť tie „najlepšie“ offroadové pneumatiky na trhu. Problémom je, že sa volajú tak, ako zároveň najväčší konkurento modelu Bronco. A síce Bronco už počas prezentácie stál na pneumatikách GoodYear Wrangler. Pneumatiky zdieľajú meno s legendárnym offroadom od konkurenčného výrobcu Jeep. Jeep Wrangler je jednoznačne najväčším konkurentom pre Ford Bronco. Obe autá sú obdobne prispôsobivé, vyznávajú obdobné karosérie, majú vyberateľné dvere, tuhý rám, vodeodolný interiér a mnohé ďalšie spoločné prvky.

Zdroj: Ford

Otázkou tak je, prečo nemôže Bronco obúvať iné pneumatiky, respektíve prečo tam tak musí svietiť označenie Wrangler.

Pre Motor1 sa k problematike vyjadril hovorca Fordu Sam Schembari. Ten potvrdil, že označenie Wrangler nie je na bočniciach pneumatík modelu Bronco žiaduce. Aj preto bude mať Bronco vo výrobe pneumatiky bez tohto výrazného označenia na bočniciach pneu. Pôjde však o rovnaké pneumatiky, rovnakého výrobcu a označenie Wrangler na nich zostane – bude menšie a na zadnej strane kolies.

Zdroj: Ford

GoodYear sa jednoducho nechce vzdať mena svojich špeciálnych terénnych pneumatík. Pneumatiky Wrangler ale nebudú niesť všetky verzie modelu Bronco. Už na fotkách bolo vidieť zábery s obutím od BF Goodrich. 

Zdroj: Ford


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Ford, motor1

Komentáre k článku


Stream naživo