2019-01-10 10:30:00
Autosalón vo Viedni 2019
Autosalón vo Viedni 2019 Best of
Zdroj: Ján Hargaš

Pozrite si TOP 12 najzaujímavejších noviniek z autosalónu vo Viedni

Autosalón vo Viedni sa dnes oficiálne začína. Prináša novinky, z ktorých si favorita vyberie každý.

Autosalón vo Viedni je tradičným „spúšťačom“ nového automobilového roku v Európe. Kým Američania majú čoraz významnejší veltrh elektroniky CES Las Vegas a čoraz menej dôležitý autosalón v Detroite, Európa má vo svojom srdci jednu čoraz populárnejšiu automobilovú výstavu.

1. Škoda Scala – Nie je to najjagavejší drahokam, ani najdrahšie auto na autosalóne, a predsa pre našinca znamená najviac. Je to predsa Škoda. Navyše sa motoristickej verejnosti ukazuje minimálne v našich zemepisných šírkach vôbec prvýkrát. Každý z návštevníkov si ju môže do detailu poobzerať. Iba ma mrzí, že je vo svojom teráriu a preskúmať ju zvnútra asi nepôjde.

Zdroj: Ján Hargaš

2. Honda HRV Sport – Keď som okolo nej prešiel prvýkrát, úplne som ju prehliadol. Hneď vedľa totiž stálo CRV Hybrid v príťažlivejšej červenej farbe a iba pár metrov odtiaľ bol monopost Hondy v F1... Pravdou ale je, že HRV s benzínovým turbomotorom a s manuálnou prevodovkou je zaujímavá, a aj športové doplnky i bohatá výbava jej pasujú.

Zdroj: Ján Hargaš

3. Citroen C5 Aircross – Citroen ukázal svoj najnovší a zároveň najväčší prírastok do rodiny crossoverov/SUV. Stredne veľké SUV zaujme oblinami, bohatou výbavou i vizážou. Stojí za detailnú prehliadku.

Zdroj: Ján Hargaš

4. Ford Ranger Raptor – Videli ste ho už naživo? Ja veru nie. Ak chcete, zamierte do Viedne. Je to riadny kus železa.

Zdroj: Ján Hargaš

5. Rolls Royce Cullinan – Rolls Royce medzi SUV má vo Viedni európsku premiéru. Tróni si vo svojom teráriu ako väčší a domýšľavejší brat tej tučnej okuliarnatej Bentaygy...

Zdroj: Ján Hargaš

6. BMW – BMW toho na autosalón priviezlo viac. Okrem nového radu 3, tiež rad 8, športové kupé Z4, ale tiež tohto obra – BMW X7. Medzi ostatnými akosi vytŕča...

Zdroj: Ján Hargaš

7. Mercedes – Podobnú dilemu ako pri BMW možno zažívať v stánku Mercedesu. Aj tam človek nevie kam prv pozrieť a potom ľahko niečo dôležité prehliadne. Okrem AMG 4Door, či A AMG 35 určite stoja za pohľad Trieda B a nové GLE SUV. To tiež slušne vytŕča.

Zdroj: Ján Hargaš

8. Audi - Aj Audi má na svojich metroch plné priehrštie nových zaujímavých áut. Najväčším ťahákom je nepochybne táto žiarivá dvojica. Najmä nové Audi TT Coupé. Zabudnúť nemožno ani na novú Q3 a pohľady bude iste lákať aj bratislavská dvojica Q8 a Q7.

Zdroj: Ján Hargaš

9. Toyota - ďalšia značka, ktorá si na autosalón prichystala hneď niekoľko lákadiel. A sú pekne zoradené vedľa seba. Nová Corolla v dvoch karosárskych verziách a nová RAV4 sú istotne hedlajneri. Treba sa ale pozrieť aj hlbšie do štartového pola. Napríklad na vynovený Hilux...

Zdroj: Ján Hargaš

10. Suzuki Jimny - Prečo je tu Suzuki Jimny? No preto, lebo je to nové Suzuki Jimny. Tu dodávať nič netreba, len si "malé G-čko" dobre ošahať...

Zdroj: Ján Hargaš

11. Volkswagen T-Cross - Volkswagen už tradične okupuje azda najviac metrov štvorcových. To najzaujímavejšie má hneď na začiatku. Malý crossover T-Cross vyzerá naživo lepšie a väčšie ako na fotkách. Určite ho nevynechajte. A keď už tam budete, pozrite si dvojicu minibusov budúcnosti I.D. Buzz.

Zdroj: Ján Hargaš

12. Tesla Model 3 - Najmenšia a najlacnejšia Tesla sa v nasledujúcich mesiacoch poriadne rozšíri do našich končín a jej vlastníctvo sa stane podstatne reálnejšie aj pre fanúšikov na Slovensku. Pozrite si ju, stojí to za to.

Zdroj: Ján Hargaš

Bonus mimo poradia: Ferrari - Prečo Ferrari? Lebo je to FERRARI. A navyše dva úplne nové modely 488 Pista bez strechy a Portofino.

Zdroj: Ján Hargaš

Aj keď sa do výpočtu nezmestili, tiež stoja za pohľad. Napríklad RAM Quad Cab Laramie, Hyundai Nexo, faceliftovaný Renault Kadjar, Ford Focus Active, Ssang Yong... Celá paleta faceliftovaných Jeepov a tiež DS3 Crossback stojí za pohľad. Je toho skrátka dosť.

Ak sa na autosalón chystáte, tu nájdete všetky dôležité info. Zatiaľ to vyzerá tak, že s dojazdom na miesto nebude taký veľký problém. Polícia riadi dopravu od prvého dňa. Najväčší nátresk treba čakať cez víkend. Vtedy by ste sa mali alebo obrniť trpezlivosťou, alebo nechať auto doma a vyraziť vlakom. Nie ani tak pre cenu jazdného. Vlak sa oplatí najmä v prípade, ak vás ide menej. Čím viac osôb, tým lepšie ísť jedným autom...

Ak autosalón nestíhate, alebo je pre vás príliš ďaleko, počkajte do zajtra. Prinesieme tradičnú Mega galériu a všetky významné novinky uvidíte taktiež.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo