2019-01-04 04:50:00
Škoda Scala
Škoda Scala
Zdroj: Škoda auto

Autosalón vo Viedni bude už budúci týždeň. Toto vás tam čaká

Autosalón vo Viedni patrí medzi najvýznamnejšie automobilové udalosti v našich končinách.

A bude tomu aj tento rok. Na autosalóne na vás bude čakať 400 nových vozidiel od 40 vystavovateľov a dve európske premiéry. Tak ako vždy, aj teraz ťaží nielen z výbornej lokality, ktorá je relatívne ľahko dostupná pre fanúšikov automobilov z viacerých krajín, ťaží tiež z načasovania medzi významnými autosalónmi v USA a v Európe. Dostávajú sa mu tak obvykle jesenné premiéry z autosalónov v Paríži/Frankfurte a najmä v Los Angeles. 

To je prípad nového BMW X7, ktoré sa v našich končinách ešte neobjavilo. No zaujímavých premiér je viac. Napríklad Honda HR-V Sport s prepĺňaným benzínovým motorom 1,5 VTEC Turbo, alebo úplne nový model DS 3 Crossback.

Tohoročný autosalón vo Viedni sa nesie v znamení modelov SUV a veľkých offroadov. Svoje tromfy totiž ukáže aj značka Dodge, či RAM. Pútať pohľady bude nepochybne RAM Quad Cab Laramie 4x4 s balíkom Black Apearence, ktorý má Podkapotou benzínový motor V8 s výkonom 400 koní. Ešte viac koníkov do Viedne dovezie Dodge Challenger Hellcat s výkonom 717 koní.

Zdroj: christian-husar messe wien

Návštevníci budú môcť obdivovať tiež nový model novej značky Cupra Ateca, no tiež úplne nové SUV od Citroenu menom C5 Aircross. BMW okrem X7 privezie aj športový model Z4 s výkonom 340 koní.

Zahanbiť sa nedá ani Audi, ktoré do Viedne chystá model Audi e-Tron, no tiež Q3, nové TT coupé a aj najmenší model A1. Fanúšikovia terénne ladených kombi modelov sa pristavia v stánku Fordu, kde si budú môcť ohmatať nový Focus Active. Ak by to bolo málo, Ford dovezie aj špeciálnu verziu modelu Ranger Raptor. Ponuku terénnych Američanov doplní Jeep s Wranglerom, ale tiež s inovovaným Cherokeem a Renegadeom.

Na ekologickú nôtu zahrá Hyundai so svojim vodíkovým Nexom, ale tiež Kia s e-Nirom s dojazdom na jedno nabitie takmer 500 kilometrov.

Lamborghini dovezie model Aventador SVJ, Lexus zasa model UX 250h. Bohatá bude ponuka aj v stánku Mercedesu. Pútať pohľady bude Mercedes AMG One, tiež Mercedes A35, či X 350d.

Mini dovezie koncept elektromobilu, Peugeot zas kombi 508 SW, Renault faceliftovaný Kadjar a nový Mégane RS Trophy. SUV dovezie aj Rolls Royce. Volá sa Cullinan a pozornosť mu bude isto závidieť Bentayga, ktorá sa autosalónu tiež zúčastní. Ssang Yong dovezie pikap Rexton, SEAT zasa Tarraco. Slovenského fanúšika bude istotne mimoriadne zaujímať model Scala od Škody, tých z vyšších príjmových oblastí zas Kodiaq RS. Podobne zaujímavý bude tiež model Suzuki Jimny, či T-Cross od Volkswagenu. VW privezie elektromobil I.D. Buzz. Toyota dovezie Corollu i RAV4. Stručne a skrátka, bude sa na čo pozerať.

Autosalón začína VIP dňom 9.1 a končí v nedeľu 13.1. Výstavisko Messe Wien je dobre prístupné pre návštevníkov zo Slovenska. Predpokladáme, že už od prvých dní bude na výstavisku poriadne plno a plné budú všetky prístupové cesty. Buď sa teda pripravte na zdržanie, alebo zvoľte hromadnú dopravu. Vlaky do Viedne z bratislavskej Hlavnej stanice chodia každú hodinu. Najjednoduchšie je kúpiť si lístok na vlak aj s lístkom na MHD, aby ste v metre už nemuseli nič riešiť. Najlepšie je z vlaku vystúpiť na zastávke Stadtlau a odtiaľ ísť metrom U2 a vystúpiť na zastávke Krieau. Takto vás metro vyhodí rovno pred hlavným vchodom na výstavisko. Vystúpiť môžete aj na zastávke Messe-Prater, no tá je o niečo ďalej a vyhovie tým, ktorí si chcú pozrieť najprv Prater.

Lístky na výstavu si môžete so zľavou kúpiť online dopredu. Jeden lístok stojí 12 eur, lístok „po práci“ teda od piatku od 15:00 stojí 9 eur. Výhodný môže byť rodinný lístok za 38 eur, ktorý zahŕňa dvoch dospelých a dve deti. Rodinné lístky si môžete namiešať zo štyroch verzií, napríklad aj pre jedného dospelého a jedno dieťa za 19 eur. Deti do 10 rokov majú vstup zdarma.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Messe Wien

Komentáre k článku


Stream naživo