2018-09-14 15:35:00
Audi Q8 výroba
Audi Q8 výroba
Zdroj: Audi

Výroba Audi Q8 už začala. Veľké Audi sa vyrába iba v Bratislave

Boli sme pri nábehu výroby zákazníckych modelov Audi Q8. Model sa bude vyrábať iba v Bratislave.

Všetky autá, ktoré sme videli boli určené pre Slovenských zákazníkov. Za mesiac od spustenia predobjednávok si svoju Q8 na Slovensku nakonfigurovalo prvých takmer tridsať zákazníkov. Audi očakáva od modelu veľmi veľa. Nečudujem sa. Je to riadny kus auta.

Audi Q8 kombinuje dva svety – päťdverové kupé a všestranné veľké SUV. Priestranný interiér s variabilným batožinovým priestorom, najmodernejšie ovládacie technológie a technológie podvozka, ako aj inteligentné asistenčné systémy robia z Audi Q8 suverénneho spoločníka na prácu a voľný čas. S permanentným pohonom všetkých kolies quattro a svetlou výškou až do 254 milimetrov SUV-kupé stavia latku medzi prémiovými vozidlami tohto typu opäť o niečo vyššie. 

Audi Q8 sa už dá vyše mesiac objednávať v celej Európe. Prvé kúsky sa rozliezajú do celého sveta v týchto dňoch a záujemcovia, či fanúšikovia značky si ich už môžu pozrieť nielen na našich cestách, ale aj v showroomoch predajcov.  Cena v Nemecku sa začína od 76.300 eur.

Zdroj: Audi

Audi Q8 je ďalším z členov rozrastajúcej sa rodiny veľkých SUV, ktoré sa vyrábajú v Bratislave. Generačnú obnovu začal model Q7, nasledovali Porsche Cayenne a Volkswagen Touareg a teraz sa pridáva Audi Q8.

Pozrite si obrázky v galérii priamo z výroby modelu. Ja som sa bol pozrieť v hale, v ktorej sa finišujú ako modely rodiny malých vozidiel Up! Citigo a Mii, ale tiež Audi Q7, či Q8. Keďže však vo výrobe platia prísne bezpečnostné pravidlá, dojmy nemôžem vizualizovať do fotografií a videí. Výrobný závod si svoje tajomstvá stráži. Jedným dychom ale dodávam, že minimálne teplota bola krátko pred obedom za horúceho dňa naozaj príjemná...

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Audi

Komentáre k článku


Stream naživo