2015-07-10 09:50:00
Byť traťovým komisárom nie
Byť traťovým komisárom nie je med lízať

VIDEO: Byť traťovým komisárom nie je práve výhra!

Tak tento chlapík síce dobre videl na preteky a bol k okruhu ozaj blízko, takmer na to doplatil životom.

Americká séria NASCAR môže nezainteresovanému divákovi pripadať ako poriadna nuda. Veď jazdia stále dokola!

Lenže skutočnosť je iná. Nielenže nejazdia stále iba dokola, aj tam, kde jazdia, nie je nuda. Mimoriadne silné pretekárske autá sú enormne vyrovnané, jazdí sa v rýchlostiach nad 300 km/h, kde aj najmenšia chybička môže znamenať stratu kontroly nad vozidlom. A že sa chybičky dejú a že občas príde ku kontaktu je hádam jasné.

Akcia na pretekoch Nascar v Daytone je prítomná vždy. Niekedy je tej akcie až príliš veľa. Tak to bolo aj počas pretekov Coke Zero 400 na okruhu Daytona International Speedway, kde sa počas posledného kola udiala brutálna nehoda s vážnymi následkami.

Strata kontroly nad vozidlom jedného pretekára spôsobila, že iný pretekár, menovite Austin Dillon v aute Chevrolet vyletel do vzduchu a vrazil do vysokých zábran okolo okruhu. Ani tieto zábrany však neodolali sile nárazu a trosky auta sa rozleteli medzi divákov, čo spôsobilo zranenia minimálne štyrom z nich.

Dillon vyviazol bez zranení, rovnako i ďalší pretekári. Jeden z divákov, traťový komisár, ktorý dbal na bezpečnosť počas preteku by sa bez zábran nedožil ďalšieho dňa. Nehodu si môžete pozrieť na videách nižšie.

jh
ZDROJ: nascar.com

Komentáre k článku


Stream naživo