2015-06-12 16:39:39
Ferrari Land v Španielsku
Ferrari Land v Španielsku
Zdroj: Ferrari

Ferrari sa dalo na budovanie zábavných parkov, bude mať druhý

Disneyland už nie je „in“ – zažite adrenalín vo Ferrari. Zábava prináša automobilke slušný príjem.

Nehovoríme teraz o pretekoch formuly jeden, ako by sa mohlo zdať. Prioritne najviac peňazí získava Ferrari z predaja áut. No slušné sumy do firemného prasiatka pritekajú aj z tematického zábavného parku, ktorý postavili v Abú Zabí.

Je to síce zaujímavá turistická destinácia, ale predsa len, je to trocha od ruky, hlavne pre Európanov. Ak chcete zažiť, aké to je odviezť sa rýchlovýťahom, ktorý zrýchli z 0 na 180 km/h za 5 sekúnd, vyčkajte ešte trocha. Druhý zábavný park Ferrari naozaj bude. Sebastian Vettel položil základný kameň pre nový Ferrari Land v Španielsku. Bude v rezorte PortAventura, ktorý leží iba pár desiatok kilometrov južne od Barcelony. Projekt za 100 miliónov Eur má byť hotový do konca roka 2016.

Na ploche 75 tisíc metrov štvorcových sa bude nachádzať rad atrakcií zameraných na rodiny. Nebudú pritom chýbať aj rôzne adrenalínové aktivity ako napríklad už spomínaný vertikálny rýchlovýťah, ktorý sa so 112 metrami stane najvyšším v Európe. Návštevníkom umožní prežiť akceleráciu z pokoja na 180 km/h iba za 5 sekúnd, počas ktorej budú vystavení preťaženiu 1,35 g.

Ferrari Land bude plne integrovaný do už existujúcich zábavných parkov, ktoré na danom mieste reflektujú rôzne miesta planéty. Celkom logicky sa bude dôraz klásť na Taliansko, očakávať sa tak vraj bude dať množstvo budov, ktoré budú pripomínať domovské Maranello. V tomto španielsky rezort vôbec nezaostáva za tým v Abú Zabí, kde sú napríklad repliky reštaurácií, v ktorých s obľubou obedoval sám Enzo Ferrari...

Zdroj: Ferrari

Už dlhšie je známe aj to, že v areáli vybudujú päťhviezdičkový hotel. Úplnou novinkou však je, že pri položení základného kameňa parku asistoval šéf tímu Ferrari F1 Maurizio Arrivabene a jazdec stajne Sebastian Vettel. Prišiel aj so scojim „služobným autom“, teda rozumej monopostom Ferrari.

Nový Ferrari Land má už v roku 2017 navštíviť viac ako milión ľudí. Dvadsať percent z nich  by malo aj prespať na mieste, takže firmy, ktoré investujú do jeho výstavby, rátajú, že sa im peniažky vrátia pomerne veľmi rýchlo.

Komentáre k článku


Stream naživo