2015-05-17 04:40:00
Ferrari 212 Barchetta Touring
Ferrari 212 Barchetta Touring 1952

VIDEO: Chris Harris vám ukáže umenie zvané Ferrari 212 Barchetta Touring 1952

Chris Harris dostal možnosť odviezť sa v absolútnej klasike, ktorá sa chystá na aukciu s očakávanou cenou viac než 5 miliónov.

Chris Harris je jedným z najobľúbenejších motoristických novinárov na internete a možno i celkovo. Jeho videá nie sú prioritne určené pre mainstream, respektíve pre nenáročného diváka. Práve naopak. Ťažko v jeho reportážach nájde zaľúbenie niekto, kto automobilizmom a technikou nežije. Doslova možno napísať, že jeho cieľovkou sú tí, ktorí považujú ruky zašpinené od starého motorového oleja za najlepšiu sobotu.

Dnes sa Harris nevenoval superšportovým autám, ktoré má obvykle na starosti. Teraz dostal možnosť sadnúť si za volant jedného z najklasickejších automobilov všetkých čias. Sadol do auta z roku 1952. Auta, ktoré z veľkej časti vyrobilo Ferrari, no jeho finálny vzhľad vytvorila karosáreň Touring.

Ferrari 212 Export Barchetta od Touringu sa chystá na známu aukciu spoločnosti RM Sotheby´s, ktorá sa bude konať 23.5. pri talianskom jazere Como vo vile Erba počas akcie Concorso d’Eleganza. Jeho odhadovaná cena v aukcii je na úrovni 5 až 7 miliónov eur.

Výnimočnosť vozidla spočíva okrem neuveriteľného ručne robeného dizajnu, jednoduchosti, pretekárskych koreňov aj v tom, že je známa celá história vozidla od výroby až po súčasnosť, auto nikdy nebolo prestavané, má originálny motor i karosériu a je prakticky v rovnakom stave ako chvíľu potom, čo vyšlo z karosárne Touring. Viac zistíte v samotnom videu. Je v angličtine, no dajú sa zapnúť titulky a preložiť do slovenčiny, či iného jazyka. A síce nie sú najpresnejšie, podstatu vďaka nim pochopí každý. Čo je však dôležitejšie, video v sebe okrem výborného komentára a detailov o samotnom aute zahŕňa skvelé obrázky z jazdy po kopcovitom Taliansku a tiež nádherný zvuk malého dvanásťvalca Podkapotou. Nech sa páči!

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo