2015-06-04 12:50:00
Raketové Mini
Raketové Mini
Zdroj: Carbuzz

VIDEO: Čo sa stane, keď k Mini privaríte raketový motor? Chcete to ozaj vedieť?

Napadlo by vám pripevniť k autu raketový motor a vydať sa s ním na závodný okruh? Nie? A prečo?

Existujú otázky staršie ako čas sám. Medzi ne patria tie v štýle čo bolo skôr, či vajce alebo sliepka, alebo kedy končí nekonečno, či kedy politici prestanú klamať a podobne. Jednou z otázok, ktoré si ľudstvo kladie od nepamäti je: čo sa stane, keď k autu značky Mini privaríte raketový motor. Vznikne Miniraketa, alebo skôr poriadne neohrabané ne-lietadlo?

Možnože táto otázka nie je ani tak stará, ani tak dôležitá, ale isté skupiny/skupinky obyvateľstva trápi dlho. Doslova im táto otázka nedala spávať a rozhodli sa na ňu odpovedať. V reálnych podmienkach tak nasimulovali situáciu, ktorá by bola zábavná v animovanom filme, ale nie v skutočnom svete, teda tam, kde platia fyzikálne zákony a aktéri nemajú milión životov.

Lenže darmo to budete vysvetľovať niekomu, kto v úspech viac verí, než o ňom rozmýšľa... Pravdou však je, že jazda s raketovým Mini by po drastických úpravách aj mohla byť možná, ba aj „prežiteľná“, no iba v prípade, že vám popri všetkom tom nadšení zostalo v hlave aspoň trochu rozumu.

Pretože okrem toho, že video nižšie zachytáva prvú jazdu raketového Mini, zachytáva neobvyklý  pokus o jazdu s raketovým autom po okruhu... Ale dosť bolo preháňania, tu je video.

Len tak mimochodom, pri videu sa nezranili ani blázni, ani realisti, dokonca sa neuškodilo ani zvieratám a vodič raketového Mini vyviazol bez zranení. Nuž, a keď nikto neprišiel k úrazu, prečo v podobných pokusoch nepokračovať? Aspoň sa budeme mať nad čím čudovať...

jh
ZDROJ: Carbuzz

Komentáre k článku


Stream naživo