2014-09-05 11:10:11
Kačice Citroeny 2CV počas
Kačice Citroeny 2CV počas 15 zrazu klubu Citroen 2CV
Zdroj: Citroen, Ján Hargaš

Kačičky na Slovensku prišiel pozrieť aj legendárny Citroen DS

Už pätnásty krát sa na Slovensku „zrazili“ fanúšikovia a majitelia modelu Citroen 2CV prezývaného Kačica. Zrážka sa obišla bez škôd, no neobišla bez dobrej nálady.

Napriek zamračenému a upršanému víkendu sa v poslednú prázdninovú sobotu konal v Senci už 15.slovenský zraz Citroen 2CV klubu.

Tak ako po minulé ročníky aj tento krát sa na akcii zúčastnili vozidlá z okolitých krajín. Slovenský fanklub doplnili účastníci z Poľska, Maďarska, Rakúska i Česka.

Program odštartoval v sobotu pred poludním na pešej zóne v Senci. Od desiatej hodiny si tam „Kačice“ mohli obzerať okoloidúci i fanúšikovia týchto veselých strojov. Aj napriek zamračenému a neskôr upršanému počasiu to na pešej zóne žilo a doslova hýrilo farbami. Nenašli by ste tam ani dva rovnaké Citroeny 2CV. Ich majitelia si svoje stroje vymaľovali do všakovakých farieb, niektorí sa dokonca prezliekli aj do filmových úloh (stretli sme tam aj mníšku nápadne sa podobajúcu na tie zo ságy Policajti zo Saint Tropez).

Na zraze sa zúčastnilo takmer 30 vozidiel, na ktoré sú ich majitelia náležite hrdí.

Zdroj: Citroen, Ján Hargaš

Okrem “kačíc” však boli na pešej zóne vystavené aj ďaľšie modely, napr. legendárny Citroen DS. Ten vo vynikajúcom stave doputoval z Maďarska. Vidieť bolo tiež Furgon HY, ale aj komfortnú limuzínu Citroen CX, ktorá práve oslavuje 40 rokov od svojho predstavenia na Parížskom autosalóne.

Najstarším exponátom zrazu 2CV bolo vozidlo pána Remeníka z Martina, vyrobené už v roku 1954  (jedná sa pravdepodobne o najstaršiu kačicu nie len na tomto zraze, ale aj na Slovensku vôbec).

Pestrofarebná karavána Citroenov pokračovala zo Senca na hrad Červený Kameň, kde pozornosť návštevníkov (rovnako, ako na námestí v Senci) pútali aj najaktuálnejšie novinky – Citroen C4 CACTUS a nová DS3-ka.

Zdroj: Citroen, Ján Hargaš

Ján Hargaš
ZDROJ: Citroen

Komentáre k článku


Stream naživo