2013-09-04 15:42:30
Citroën 2CV klub zorganizoval
Citroën 2CV klub zorganizoval už 14. medzinárodný zraz

Nie je to novinárska kačica: „kačičky“ 2CV sa zrazili pri slovenskom mori

Nebolo to jadranské more, ako by ste predpokladali, ale ten zraz, ten je naozaj pravdivý.

Posledný augustový víkend bol časom stretnutia v poradí už 14.medzinárodného zrazu slovenského Citroën 2CV klubu. No a miestom stretnutia priaznivcov vozidiel Citroën 2CV sa tentoraz stalo mesto Michalovce aj s blízkymi prírodnými  scenériami  slovenského mora - Zemplínskej Šíravy.

Pestrofarebná kolóna nakláňajúcich sa kačíc pútala pozornosť nielen počas spanilej jazdy mestom. Zaujala aj na voľnom priestranstve pri jazere Vinné, a tiež pred obchodným centrom Zemplín. Nečudo, veď týchto motorizovaných kačíc na kolesách nebolo na našich cestách nikdy toľko, ako na domácich, francúzskych cestách. Ich majitelia sa však o ne starajú s láskou a pochopením. Snaha predĺžiť im život čo najdlhšie a v dobrej kondícii sa oplatila. Väčšina je v dobrom, dokonca vo veľmi dobrom stave, o čom sa mali možnosť presvedčiť sa aj záujemcovia, ktorých nebolo málo.

Citroën 2CV preslávil hlavne veľký francúzsky  komik (teda nie vzrastom, ale významom) Luis de Funés v ságe o žandároch zo Saint Tropez. Presnejšie bláznivá matka predstavená kláštora, ktorá na kymácajúcom sa aute jazdila, ako Sébastien Loeb o pár rokov za volantom špeciálu WRC...

Vráťme sa na Slovensko - v rámci sprievodného programu sa návštevníci zrazu zoznamovali s históriou značky Citroën, ale tiež s novými modelmi. Patrili medzi ne DS3Cabrio, C-Elysée, C4 a nové C4 Picasso, ktoré mali možnosť si aj vyskúšať a porovnať tak, kam sa technika značky s dvojšípom v znaku posunula v súčasnosti. Súčasťou programu medzinárodného stretnutia bola aj návšteva miestneho zastúpenia značky Citroën, spoločnosti VLM AUTO Michalovce.

Jozef Vydra
ZDROJ: Citroen Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo