2014-07-01 18:28:49
Ferrari La Ferrari sa
Ferrari La Ferrari sa nezhodlo s VW Golf
Zdroj: Autobant

La Ferrari za 1,3 milióna eur dostalo „facelift“ od VW Golf! Toto bude bolieť!

Mladý muž v uliciach Monaka natrafil na jedno z prvých Ferrari LaFerrari. Asi sa zapozeral... Snáď bol poistený.

Pretože svojim strieborným Golfom „vylepšil“ prednú časť hyper auta s nezvyčajným názvom Ferrari LaFerrari.

Zatiaľ nevieme, kto bol na vine, máme len tieto obrázky od Autobant, no vyzerá to tak, že vinníkom je vodič Golfu. Zdá sa, že odbočoval vľavo a nedal prednosť protiidúcemu vozidlu. Čo vzhľadom na rýchlosť La Ferrari mohol byť dosť problém. Raz sa pozrel - nič, začal manéver a už pískali gumy... Je však celkom možné, že prednosť na križovatke bola riešená inak a v skutočnosti urobil chybu vodič LaFerrari. Keď zistíme viac, dáme vedieť.

Už teraz je isté, že väčšiu škodu má majiteľ La Ferrari. Tieto jedinečné hyper autá sa len tento mesiac dostali do rúk prvých majiteľov. Hodnota výnimočného Ferrari je 1,3 milióna eur, no keďže sa ich vyrobí len 499, cena bude postupom času rásť. Hlavne ak niektoré z áut dopadnú takto.

La Ferrari očividne utrpelo väčšiu škodu, než Golf, no dozaista to nie je totálka. Účet za opravu sa však nepochybne bude pohybovať v tisícoch, ak nie desaťtisícoch eur. Nikomu sa pri incidente nič nestalo. Iba v poisťovni vodiča Golfu ževraj niekoľko manažérov prekonalo záchvat paniky...

La Ferrari je prvým hybridným autom od Ferrari. Podkapotou ukrýva 6,3 litrovú V12-tku s výkonom rovných 800 koní. K nej treba prirátať elektrický motor s výkonom 163 koní, čím sa účet za ustajnenie zastaví na úrovni 963 koní. La Ferrari zvládne šprint na stovku za menej než 3 sekundy. Na 300 km/h zrýchli za 15 sekúnd a maximálku má 350 km/h.  

 

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Autobant via twitter

Komentáre k článku


Stream naživo