2014-05-12 14:35:00
McLaren P1 na Nordschleife
McLaren P1 na Nordschleife
Zdroj: McLaren Automotive

Ferrari chce LaFerrari XX? Fajn, tak potom McLaren chce P1 Track!

Úprimne? Milujeme konkurenčné boje automobiliek. Keď jeden robí niečo špeci, musí aj druhý!

A presne o to ide v prípade dvoch superšportových automobiliek Ferrari a Mclaren.

Obe automobilky majú svoje hybridné superšporty - Mclaren P1 a Ferrari LaFerrari sú neskutočne výkonné vozidlá, ktoré bojujú o toho istého zákazníka.

Teraz však ide do tuhého. La Ferrari sa pred pár dňami ukázalo novinárom už vo Ferrari diskutujú o novom ešte dravšom modely La Ferrari XX. Správa o XX neušla ani britskému McLarenu, ktorému sa okamžite  pretočili panenky. Tak ešte ste to ani poriadne nedali von a už chcete novú verziu? No toto teda nie!

A tak McLaren vydal stanovisko o tom, že po ospevovanom hyper aute P1, chce ešte ostrejšiu verziu zatiaľ uvádzanú pod označením Track. Prečo? No veď viete, P1-tka nie je dosť ostrá...

Navyše, po internete kolujú historky o tom, že La Ferrari XX už vyskúšalo „Zelené peklo“ pod hradom Nurburg a severnú sľučku stihlo obehnúť za 6:35... La Ferrari XX je určené iba na okruhy, no aj tak. Tento čas by pravdepodobne prekonal aj údajný rekord od Mclarenu P1...

Hovorí sa, že tam, kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. V tomto prípade však tretím nebude konkurenčná automobilka ako Porsche. Tretím sme my, fanúšikovia motorizmu. Lebo kto ťaží z konkurenčných bojov automobiliek? Presne, zákazníci. Keďže však len málokto z nás je zákazníkom Mclarenu, Ferrari, či Porsche, stačí nám posadiť sa do kresla, urobiť si pukance a tešiť sa z noviniek, ktoré automobilky prinesú.  :))))

Mimochodom, o tom že ten konkurenčný boj nie je len na oko svedčí aj fakt, že Ferrari za únik informácií o nadchádzajúcom La Ferrari hrozí smrťou! Teda, Ferrari nebude nikoho vraždiť, avšak pokuta, ktorá hrozí „predbiehačom“ za predčasné zverejnenie info o La Ferrari je viac než len na oko.

Ferrari totiž prinútilo všetkých novinárov, ktorí už mali možnosť vyskúšať si La Ferrari, podpísať zmluvu (s Diablom), v ktorej sa uvádza, že za predčasné zverejnenie informácií o La Ferrari sa zaväzujú uhradiť zmluvnú pokutu vo výške 50 000 EUR! A to by bolelo nielen novinárov... Takže bacha, tu už končí sranda! :)  

 

Ján Hargaš
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo