2014-05-03 09:35:00
Vladimir Kogay a jeho
Vladimir Kogay a jeho

VIDEO: kúpil pretekársky špeciál a myslel si, že sa tak stal pretekárom. Nestal!

Keď amatér preteká s profíkmi, nemôže to dopadnúť dobre. Horšieho pretekára ste ešte nevideli!

Nič proti amatérskym pretekárom. Sú šikovní, talentovaní, len im nebolo dopriate živiť sa pretekaním. Ale tento!?

To, že človek vlastní pretekárske auto z neho automaticky nerobí pretekára. Tak ako vlastníctvo auta ešte neznamená, že hneď dostanete vodičák. Aj keď je pravda, že vlastníctvo pretekárskeho auta vás v istom zmysle oprávňuje získať pretekársku licenciu. A tak sa nemôžeme čudovať „výkonu“ bohatého rusa Vadima Kogaya.

Kogay vlastní Ferrari 458 GT3 pripravené na pretekanie s tými najlepšími. Kogay sa rozhodol, že ako vlastník auta má právo pretekať spolu s profesionálmi. No právo asi má, ale schopnosti rozhodne nie!

Existuje hŕba vlastníkov drahých pretekárskych špeciálov, ktorí nie sú profesionálni pretekári. Svoje mašiny z garáži vyberajú pri voľných jazdách, amatérskych pretekoch na okruhoch, či pri rôznych zrazoch majiteľov takýchto áut. Kogay sa však rozhodol so svojim Ferrari pretekať.

Ani na tom by nebolo nič neobvyklé, keby mal po A) aspoň talent, po B) by pretekal sediac na stoličke v boxoch.

Lenže on si sadol za volant. Žiaľ , nikto ho nenaučil točiť ním! A tiež nemal príliš dobre naštudovaný jeden z najznámejších okruhov na svete – Monzu. Inak sa totiž nedá vysvetliť to, čo stváral pri nedávnych pretekoch na tomto okruhu.

Na rovinke vďaka sile auta dokázal konkurovať hocikomu, ako náhle prišlo na krájanie chleba v zákrutách... Jeden z komentárov k videu znie: je to ako sledovať šesťročné decko ako prvý krát hrá Gran Turismo...

Viac nebudem prezrádzať, zaručene sa na jeho skvostnom „pretekaní“ zabavíte. Jedine, že nie... :)

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, carthrottle

Komentáre k článku


Stream naživo