2014-05-22 15:08:21
Idete si v člne
Idete si v člne a odrazu predbiehate..., čo to preboha je?!

VIDEO: Idete si v člne a odrazu predbiehate..., čo to preboha je?!

Pri tomto videu ostáva rozum stáť. Čo robí kamión v strede rozvodnenej rieky? Čo by robil... ide ďalej!

Po všetkých tých videách z ruských ciest tak akosi očakávame, že sa tam môže stať čokoľvek. Od šialených nehôd, cez šialených chodcov až po šialených cestných pomstiteľov s nožom a rýľom. Už keď si myslíme, že nás nič neprekvapí, príde toto!

Predstavte si, že sa v člne vyberiete hore prúdom po dravej, širokej a rozvodnenej rieke. Máte čo robiť, aby ste čln udržali pod kontrolou. Mnohí by povedali, že za daných podmienok je vaše konanie nerozvážne. Vy ste však Rusi a nebezpečenstvo pre iných je pre vás pocit domova.

Niekde v diaľke pred sebou vidíte zvláštny oblý predmet. Rýchlo sa blížite k nemu a začínate tušiť, že daný „predmet“ by na danom mieste nemal čo robiť. Lenže on tam je a tak rýchlo vyťahujete mobil, spúšťate nakrúcanie videa a... a neveríte vlastným očiam.

Po dne rieky, v protiprúde si to „štráduje“ kamión s cisternou na horľavé materiály (benzín?). Jeho cisterna je pravdepodobne prázdna, lebo ju voda zdanlivo nadnáša, no kabína vodiča obkolesená vodou prázdna nie je. Keď totiž kamión obiehate, kamionista na vás zatrúbi!

Z nášho pohľadu je v Rusku na cestách poriadna zábava. Ruskí vodiči a ďalší účastníci cestnej premávky sú zvyknutí riešiť problémy na cestách po svojom. No ako „po svojom“ problém na ruských cestách/necestách vyriešil tento vodič kamiónu, pritom doslova zostáva rozum stáť.

Že je to blbosť? No pozrite si video, pokojne aj viac ráz...

Kamión očividne „nezapadol“ a pokračuje v ceste po riečnom dne. Motor fičí, vodič žije. Je to len nejaký hoax, alebo v tomto svete už nikto nič negarantuje?!

Nie je to hoax. Je to ruská realita. Aj keď treba uznať, že kamionista je aj na ruské pomery dosť veľký extrémista.

Napriek tomu je jeho kamión na takéto situácie pripravený (resp. na situácie miernejšie ako táto). Kamión sa brodí riekou pod vlajkou, či logom Kamazu. Kamaz je ruský výrobca kamiónov, ktorý okrem vojenských a dakarských špeciálov vyrába aj kamióny a nákladné vozidlá na dennodenné používanie na ruských cestách. A nielen tam. Video tak pravdepodobne zachytáva jeden z „obojživelných“ kamiónov značky Kamaz. Ich špeciálne upravené kamióny sa vyznačujú extrémne vysokou brodivosťou. V najväčšej krajine na svete je totiž viac neciest, než ciest. Prejsť tajgou v mnohých prípadoch znamená trmácať sa a brodiť sa divočinou, prípadne to znamená počkať, kým zamrznú rieky. Ako dokazuje tento kamionista, niekedy na zamrznutie riek ani netreba čakať... Ako dôkaz schopností týchto nákladiakov pripájame podobné video, v ktorom si celé brodenie môžete „vychutnať“ do detailu.

Zostáva už len jednu vec dodať: kde sa hrabú kanadský Ice Road Truckers? :)  

 

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com, carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo