2014-05-19 15:45:18
Číňan a jeho drobné
Číňan a jeho drobné
Zdroj: abc

ŠIALENÝ REKORD: Auto za 12 tisíc chcel kúpiť za mince! Priniesol 5 ton drobákov!

Prachy sú prachy a život taký krátky... Chlapík rozbil poriadne veľké prasiatko a rozhodol sa, že si auto kúpi za svoju zbierku mincí.

Muž v Číne prišiel do showroomu s otázkou, či by si mohol kúpiť jedno z áut v ponuke za mince. Hodnota vozidla bola približne stotisíc juanov, čo je ekvivalent 11 500 eur. Obchodník nezaprel svoj obchodnícky pud a súhlasil. Dostať za auto keš na ruku? No bol by blázon!

Lenže nie je keš ako cash. Možno očakával pekne zrátané valčeky s drobnými. Kupujúci však priniesol viac než 5 ton nezrátaných drobných rôznych hodnôt (roztriedených iba podľa hodnoty).

Keďže predajca sľúbil, neostávalo mu nič iné ako povolať všetkých zamestnancov a pustiť sa do rátania. Zamestnanci rátali, rátali a rátali. Kupujúci sa na nich pozeral a pozeral. Predajca medzičasom zavolal aj televíziu, nech si to prídu natočiť. Veď niečo také sa každý deň nestáva a takéto množstvo drobných v rukách jednotlivca je doslova rekordné.

Po pár hodinách si zamestnanci dali pauzu na film, na jedlo a ďalej rátali. Dostali sa sotva za polovicu, keď definitívne stratili nervy a po dlhých hodinách prehrabávania sa v drobákoch povedali, že ďalej rátať jednoducho nebudú.

Predajca tak prišiel za kupujúcim s tým, že prijmú maximálne polovicu sumy v minciach a že či má kupujúci možnosť zaplatiť inak. Mal. Jednoducho vytiahol kreditku a polovicu zaplatil tak. K autu sa tak napokon dostal. A ešte mu zostalo „zopár“ drobákov.

Celá udalosť sa odohrala v dílerstve automobilky Soueast – partner Mitsubishi. Samozrejme, jednoduchšou metódou pre tohto Číňana by bolo zájsť do banky a nechať si peniaze zrátať tam. Že by sa naňho pozerali zle, s tým by musel rátať. Ktovie, či však chvíľu predtým neprišiel z banky, kde zložil ďalší päťtonový náklad mincí...

Človeku v hlave vŕta iba jedna vec: odkiaľ získal toľko drobných? Asi ich nezbieral po ulici... Čo poviete? Pripájame video z tejto udalosti.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

 

Ján Hargaš
ZDROJ: abcnews.com, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo